00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

אזני שמנמן

 

חברות וחברים כך הגענו לפורים :P
אין ספק זה החג הכיפי ביותר- בלי ימים נוראיים, סליחות, כפרות, שוטטות במדבר, פסלי בקר אסורים וכד' פשוט חג שמח, צבעוני וכיפי לילדים כמו גם לגדולים. מה ,אתם לא מרגישים שזוהי הזדמנות לשקוע באינפנטיליות ילדותכם השניה כשמבקשים מכם להתחפש בעבודה? וגם כל הטרחה סביב משלוחי המנות היא התעסקות די מהנה, בשבילי לפחות. אם כי... כשאני חושבת על זה, עם כל כמות הסוכר שנוטפת ממשלוחי המנות שלנו זה כאילו הברכה שצריך לצרף היא "שתקבל סכרת, אמן"! בטח המסורת התחילה בימי צנע חשוכים כשחטיף "טעמי" עוד היה נחשב לשוקולד איכותי ומשובח. היום, אם הילד לא קיבל ביצת קינדר מצפצפת, מאירה באור אולטרה סגול והופכת לרובוטריק לאחר השקיעה הרי ששום משלוח לא יספק את הוד מעלתו. אבל מסורת זו מסורת! וכך גם אני קניתי שלל ממתקים (ברוך ממציא המבצעים בסופר) והכנתי בלי למצמץ כמה משלוחים שוחטי אינסולין. כמובן שגם צירפתי אזני המן המסורתיות וכמובן תוצרת בית. אך לא בהן עסקינן. היום אספר לכם על מאפה מגניב מהמטבח הערבי שאני מניחה אין לו ממש קשר לפורים אבל יש לו צורת משולש וזו כבר סיבה לחשוף אותו בהזדמנות חגיגית זו.

במתכון הזה של פטאיר נתקלתי כרגיל במקרה , אפילו לא זוכרת איפה. הצילום היה מגרה, המתכון- פשוט והאתגר- טרי ומזמין. אז שבת אחד התארגנית על עצמי והכנתי, עם מילוי משלי אמנם אך הבצק לפי המתכון בדיוק. היה מאוד-מאוד חביב (כן.. להוציא ממני "מעולה" זו משימה באמת קשה!) וגם מיוחד בעיקר בזכות הצורה התלת קודקודית החביבה עלי. הבצק הזה מהיר הכנה ביחס לבצקי שמרים אחרים ולא דורש התפחה ארוכה, המאפים אמנם לא מקבלים מרקם אוורירי אך זה הקסם שלהם והם עדיין נהדרים. כך שאם בא לכם מתישהו לנסות ולגוון אני יכולה להמליץ בחום.

 

 

 

 

 

 

פטאיר
הרכיבים(ל-10 יחידות):
לבצק
500 גרם קמח
1/2 כוס יוגורט
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
להברשה
3 כפות שמן זית
למלית
1 כוס עלי זעתר טרי
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוש שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש (5 דקות לפחות).
מחלקים ל-10 חלקים שווים ומעצבים לכדורים.
מניחים על נייר אפיה משומן, מכסים במגבת לחה ומשאירים ל-30 דקות.
בינתיים מערבבים את כל רכיבי המלית.
ע"ג נייר אפיה מקומח קלות מרדדים את הכדורי הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
ממלאים בכף גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים לקבלת צורה משולשת.
מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות.
מתפיחים את המאפים בשנית כ-15 דקות ואופים עד הזהבה (כ-15 דקות).
מיד עם צאתם של המאפים מהתנור מושחים אותם בשמן זית.

 

 

הערות ומעט זכרונות מהניסוי:
כל משולש יוצא די גדול, אפשר לשבוע מאחד בכיף עם יש סלטים שמלווים לארוחה. לטעמי האישי גם 12 יחידות אפשר להפיק בכיף.
למיטב זכרוני לקח כמעט חצי שעה עד שהמאפה קיבל צבע זהוב, אולי החום בתנור שלי לא היה מספיק גבוה
אני הכנתי מילוי של תרד+גבינה וגם מילוי פיצה (עגבניות וגבינה), מניחה שכל עוד יש משהו נוזלי במלית זה יעבוד לא רע.
ממליצה להקפיא את המאפים שלא יאכלו טריים ואז להפשיר בטמפ. החדר כמה שעות ולשלוח לחימום בתנור/טוסטר אובן וזה בגלל שהמלית לא ממש מפשירה באמצע אם מחממים ישירות מהמקפיא

 

בהצלחה, בתיאבון, שבת שלום וחג שמח!




 

 

 


 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת