33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לערב שבת - כ"ז אלול תשע"ו - מרק בצל מיוחד במינו

 

מרק בצל יחודי

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של מרק בצל

 

 

החומרים

6 בצלים בנוני - גדול [פרוסים לעיגולים]

1 שן שום קצוץ

חצי כפית דבש [למרקם מיוחד]

כפית קורנפלור [להסמכה]

2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף

2 כפות שמן לטיגון [מי שרוצה פחות אפשר]

5 כוסות מים  

 

תבלינים

קורט מלח [כי כבר מלוח מאבקת המרק]

פלפל שחור

קורט פלפל אדום

 

אופן ההכנה

לטגן את הבצל בשמן עד לקבלת מרקם חום, לערבב מידי פעם שלא ישרף וכן כדי שייטגן באופן שווה.

להוסיף את שן השום הקצוצה ולערבב.

להוסיף את חצי כפית הדבש, אבקת המרק והתבלינים ולערבב.

להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.

לערבב את כף הקורנפלור עם חצי כוס מי-ברז ולהוסיף  לאט למרק תוך כדי ערבוב.

לבשל על אש קטנה עד שהבצל מוכן והמרק מסמיך [לא יותר מידי].

לטעום ולתקן טעמים.

למרק פרווה - להגיש עם קרוטונים או שקדי מרק.

למרק חלבי - להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת [היום יש גם בהכשר מהודר]. 

 

 

ומה מברכים על מרק בצל?

בגלל שהבצל הוא העיקר מברכים עליו וגם על המרק, ברכה ראשונה [לפני שאוכלים]:

על הבצל מברכים: ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא פרי האדמה [והשומע עונה] אמן!

על המרק מברכים: ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם שהכל נהיה בדברו [והשומע עונה] אמן!

והברכה האחרונה [לאחר אכילת המרק]:

ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, בורא נפשות רבות וחסרונן על כל מה שבראת, להחיות בהן נפש על חי, ברוך חי העולמים, [והשומע עונה] אמן!

 

 

                                               בתאבון  

 

 

ואחרי האוכל, בא התאבון ללימוד היומי...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת