2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגיות בעבע בתמר

17/01/2018
עוגיות בעבע בתמר

את עוגיות הבעבע אני זוכרת מילדות ,העוגיות היו נמכרות אצלינו בשוק

בכל פינה היה מגש גדול מאלומניום ועליהם הבעבע גדולים שטוחים וזהובים,

אהבתי מאוד את העוגיות ותמיד סיקרן אותי מה זה הטעם הנלווה אליהם ,

לימים הבנתי שזה תבלין החוויאג' לעוגות שנותן טעם וריח מיוחדים לעוגיות ,

אמנם בבית אמא לא נהגבה להכין את העוגיות אבל השכנה העירקית

שהיתה לנו והייתי חברה טובה של בתה דאגה תמיד לכבד אותי בעוגייה

הנהדרת ,היום אני מכינה ליתים בבית אוהבת את השילוב של הבצק הדק

במילוי הנהדר בניחוח משגע ,ידוע לי שהעירקים מכינים את העוגיות לפורים

מצרכים:

1/2 קילו קמח

1 כפית שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה או מחמאה רכה

4 כפות שמן

1 כפית תבלין חוויאג' לעוגיות

1 כוס מים פושרים

1/4 כוס סוכר

למילוי :

1 חבילה תמרים בוואקום או ממרח תמרים

מעט שמן

למריחה למעלה :

1 ביצה טרופה

שומשום לזרייה

אופן הכנה :

 לערבב את כל החומרים מלבד הקמח לאחר מכן להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת

בצק רך וגמיש  , להתפיח  כשעה עד הכפלת הנפח

את  חבילת תמרים בוואקום לשים בסיר  עם כפית קינמון וכפית שמן לערבב היטב

לחמם מעט תוך כדי ערבוב להגיע למרקם חלק

לחלק את הבצק לכדורים בערך 25 -30 כדורים לעשות כדור מכל בצק לפתוח עם היד למלא

בתמרים לסגור את הכדורים שהחיבור כלפי מטה ,לרדד את כל הכדורים לבצק דק בעזרת

מערוך ,לסדר בתבנית ,לחורר חורים בעזרת מזלג ,למרוח ביצה טרופה לזרות שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ25 דקות עד שהבעבע מזהיבים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת