33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לערב שבת - קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות - אפויות בתנור

 

קציצות בשר בקר ברוטב עגבניות - אפויות בתנור

אפוי, בלי טיגון עם מעט מאוד שמן - יותר בריא ויותר טעים

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של קציצות ברוטב עגבניות

 

 

חומרים

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול [או 2 בינוני] חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום [2 לקציצה - כתוש, ואחד לרוטב - שלם]

1 גזר מגורד

1 ביצה

1 כף קמח מצה [או פירורי לחם]

כפית דבש [חצי כפית לקציצה וחצי כפית לרוטב - לא לדאוג לא יוצא מתוק]

4 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כוסות מים [או כמות שכמעט תכסה את כל הקציצות]

2 כפות שמן [אפשר שמן זית].

 

תבלינים [אותם תבלינים לקציצה ולרוטב]:

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

תבלין לגריל

מלח

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקציצה: בשר טחון, גזר מגורד, בצל קצוץ, 2 שיני שום כתושות, ביצה, כף קמח מצה, חצי כפית דבש, ותבלינים לפי הטעם , וקורט מלח [כי הבשר מוכשר ומומלח כבר] וללוש עד לאיחוד החומרים. לתת לתערובת לנוח כ-10 דק'.

הכנת הרוטב: בקערה נפרדת שמים 2 כפות שמן, מים, רסק עגבניות, שום, חצי כפית דבש, מלח [לא הרבה] ותבלינים לפי הטעם. מערבבים את כל התערובת.

הרכבת התבשיל: לתוך תבנית חד פעמית מרובעת או תבנית מתכת מרובעת , מוזגים כמה כפות מהרוטב [כדי שכשנניח את הקציצות, לא ידבקו], ללוש שוב את תערובת הקציצות , ויוצרים עיגולים ומסדרים בתבנית. אפשר לצופף, כי הקציצות קצת מתכווצות באפיה.

מעל מוזגים בעדינות את יתרת הרוטב, [להעזר בכף, כלומר למזוג את הרוטב על כף מעל התבנית כדי למנוע מגע ישיר מהקציצות, שלא ימעכו] , הרוטב אמור כמעט לכסות את כל הקציצות. לכסות את הקציצות בנייר כסף ולהדק מסביב.

להכניס לתנור בחום של 225 מעלות [לא לחמם מראש את התנור], ולאפות כשעה עד שעה וחצי [לא להסיר את נייר הכסף כדי שהקציצות ישארו עסיסיות ולא יתיבש הרוטב] לבדוק אם הקציצות מוכנות, לפני שמוציאים מהתנור. להשאיר את התבנית מכוסה עד הארוחה. לחימום נוסף , לחמם מכוסה.

להגיש על מצע אורז או פירה תפוח"א, או לצד חלה טריה.

 

ומה מברכים על קציצות בשר, לפני ואחרי האכילה?

ברכה ראשונה - ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם שהכל נהיה בדברו. [והשומע עונה] אמן!

ברכה אחרונה - ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא נפשות רבות וחסרונן על כל מה שבראת להחיות בהם נפש כל חי, ברוך חי העולמים. [והשומע עונה] אמן!

 

                                בתאבון                     

 

 

ואחרי האוכל, בא התאבון ...לתורה - לימוד יומי - פרשת שבוע...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת