2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עלי כרוב ועלי גפן ממולאים

כמו שאתם כבר יודעים אני חובבת מאוד של ממולאים ,

במיוחד כרוב אבל לצערי אין לי שותפים ,ועלי גפן בשבילי

זה מעדן לא ארוחה נישנוש ,השבוע נתקלתי בתמונות של ממולאים

ולא יכולתי להסיר את העיניים ,כרוב ועלי גפן ממולאים משולבים יחד באותו הסיר ,

יאמי זה נראה מעולה ,ומה עוד שאת המתכון והתמונות העלתה חברה יקרה

בתיה דורון ,ומי שמכיר את הבלוג שלה ושלי תמצאו הרבה דמיון בבישול ,

טוב אז לא בזבזתי זמן ומיד נגשתי לעבודה ,והתוצאה מעדן ,איזה שילוב טעמים

מעולה ,כמו שבתיה כתבה מעט עבודה אבל משתלם כל ביס וביס תענוג ,

אז ברשותה של בתיה היקרה אני מצרפת את המתכון שלה כי ממש לא עשיתי

שינויים לא היה צורך ,רק התמונות הם שלי .

מצרכים:

1. עלי גפן - מכניסים לקערה שופכים עליהם מים חמים לכמה דקות, סוחטים     בעדינות, מסדרים במסננת להגיר נוזלים

2. 1 כרוב מעט גדול.

3. 2 כוסות אורז שטוף ומסונן

4. 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

5. 4 בצלים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות

6. 1/2 חבילה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

7. 1/2 כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה, אבקת קארי

8. כמה שפחות להוסיף תבלינים למילוי, על מנת להרגיש את הטעם של עלי הגפן

9. 1/4 כוס שמן קנולה

הכנה:

1. לערבב בקערה: אורז, עגבניות, בצלים, שמן ותבלינים, להניח בצד

2. להרתיח בסיר גדול מים, כשרותח, להכניס את הכרוב לכמה דקות

3. לפרק את העלים עם שני מזלגות ולהוציא למסננת

4. לחתוך את החלק הקשה של העלים – לא לזרוק ולהכין חתיכות יפות למילוי

5. למלא את עלי הכרוב, לגלגל משני הצדדים ולסגור

6. למלא את עלי הגפן באותה הדרך, להשאיר קצת עלים לכיסוי

7. להניח בתחתית סיר מתאים את השאריות של עלי הכרוב

8. מעליהם לסדר את עלי הגפן ועלי הכרוב

9. יש כאלה ששמים בין השכבות, פרוסות של עגבניות, תנסו

10. לכסות בעלי גפן שהשארנו לכיסוי

הרוטב:

נכין את הרוטב שיכסה את עלי הגפן באותה קערה שהכנו את המילוי, :

לשים 2-3 כוסות מים, המים צריכים להגיע ל-3/4 מהגובה של הסיר. להוסיף למים מיץ מלימון אחד,

1/2 כוס שמן, מעט מאוד מלח, לערבב ולטעום כדי להגיע לטעם שרוצים.

לשפוך מעל העלים ומסביב, להרתיח 10 דקות, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה,

בערך שעה עד שהמים מתאדים. אם חסר מים, תוסיפו בצדדים בהגשה, להפוך על צלחת הגשה יפה ולהגיש

למתכון בבלוג של בתיה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=7340969

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת