00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

שבלול שמרים - פרג שוקולד

13/03/2016

 

עוגת שמרים -במילוי גנאש שוקולד ופרג, שילוב מצויין וטעים.

בתוך כל שבלול בעוגה מקופלים שני הטעמים גם יחד.

עוד רעיון מצויין וטעים למילוי עוגות השמרים שלי.

וגם מתאים לאווירת חג פורים הקרב ובא.

 

12790164_1056948147698541_1551325415_o

 

12787061_1056948917698464_864271635_o

בצק שמרים בסיסי  ל 6 עוגות - המתכון כאן

מצרכים למילוי 2 עוגות 

 

גנאש שוקולד-

100 ג"ר שוקולד מריר

50 ג"ר שוקולד חלב

2 כפות אבקת סוכר

100 מ"ל שמנת מתוקה

כפית רום

 

מחממים את השמנת  עם הסוכר לסף רתיחה, מכניסים את קוביות השוקולד.

לאחר שהקוביות נמסו, משלבים את הרום.

מכניסים לקירור למקרר עד להתייצבות של הקרם.

 

מילוי הפרג-

150 ג"ר פרג טחון טרי

1/3 כוס סוכר

כף דבש

1/2 כוס חלב

1 כף קורנפלור

גרד מחצי לימון טרי

כף חמאה

 

מכניסים את כל המצרכים לסיר ומבשלים  מספר דקות עד להסמכה.

מקררים קירור מלא.

 

מרכיבים את העוגה-

משטחים את הבצק למלבן גדול כ- 40/50

מורחים על מחצית ממנו פרג ועל מחצית שניה שוקולד.

IMG_0246.CR2

 

חותכים באמצע ומניחים אחד על השני.

חותכים לרצועות בעובי 3-4 ס"מ,וגלגלים לשבלול.

IMG_0247.CR2

מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,  צמודים זה לזה.

 

IMG_0254.CR2

מתפיחים את העוגה כ-חצי שעה עד שעה.

מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות לכ- 30-40 דקות.

כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג אותה בזיגוג מי סוכר-

1/4 כוס סוכר לחמם עם 3-4 כפות מים וכפית מיץ לימון או וניל או רום.

 12790164_1056948147698541_1551325415_o

12822749_1056948231031866_221127325_o

12765597_1053396801387009_1363479085_o

 

12787061_1056948917698464_864271635_o

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת