55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פה גדול

תשרין נצרת- מסעדה ערבית מודרנית שעושה זאת אחרת

30/03/2016
תשרין נצרת- מסעדה ערבית מודרנית שעושה זאת אחרת

תשרין- כיכר המעיין, נצרת, טל. 04-6084666. לא כשר

לאחרונה ביקרתי בצפון, וחזרתי לנצרת אחרי שהייתי בה לפני מספר חודשים. נצרת מתגלה לי כאחד היעדים הקולינרים המעניינים ביותר שיש בארץ. בכל הזדמנות שיש לי, אני משתדל להגיע לעיר ולגלות את יופיה ואת נפלאות הקולינריה שבה.

המצב הבטחוני? לא סימפטי אמנם, אבל לא הרגשתי תחושה שונה לעומת ביקורים קודמים. תמיד נצרת הרגישה לי כמו קפיצה קטנה לחו"ל, מקום מעניין ומרתק שמזכיר מקומות אחרים על פני הגלובוס.

בביקור הזה ביקרתי בשתי מסעדות: חזרתי לדיאנא הנפלאה, בה הייתי לפני כחצי שנה ובנוסף ביקרתי בתשרין השוכנת בכיכר המעיין, סמוך לכנסיית הבשורה (נא לא להתבלבל עם מסעדת תשרין אחרת שנמצאת בנצרת עילית).

תשרין היא מסעדת פיוז'ן. פיוז'ן היא מילה שחוקה לעייפה, אבל בתשרין מדובר אכן במטבח המשלב כמה סגנונות. הבעלים של מסעדה הם שני אחים שבנו תפריט המשלב בין המטבח הערבי לבין מטבח צרפתי איטלקי ומנות נוספות. להגדיר אותה כמסעדה ערבית יהיה עוול. מי שמצפה למצוא כאן חומוס צ'יפס סלט יתאכזב. זה לא המקום. כאן מגישים מנות מהמטבח הערבי, כגון  עראייס, כנאפה, סנייה ועוד, ולצידן, ניתן למצוא כאן מנות מהמטבח האיטלקי כמו פסטה בולונז, מנות מהמטבח הצרפתי כמו קורדון בלו ומנות מיוחדות כגון חזה עוף בפסיפלורה, נתחי עוף בקפה, עוף במילוי שרימפס ועוד. נשמע מסקרן. התפריט כאן מיוחד, שונה ומרענן, לעומת השטאנץ המוכר שיש בכל כך הרבה מסעדות.

הגענו לשם בערב שבת. המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק יפהפה משופץ. המסעדה לא גדולה, ומחולקת לשלושה חללים. עיצוב יפה, לא צעקני, שבו כל חלל יפה יותר מהשני. אוכלוסיה יהודית, ערבית וגם תיירים התערבבה זה בזה והאוירה היתה נעימה, מעט רועשת אבל לא מדי. השירות שקיבלנו ע"י מלצריות צעירות, הזכיר שירות "תל אביבי" (להבדיל משירות שיפודיות), והיה טוב.  

 

המסעדה מבחוץ

 

 

התפריט כאמור מסקרן מאוד והבחירה קשה. בחרתי בסוף במנה קטנה של סלט תרד "איטלקי" שכולל תרד, עגבניות,  גבינת חלומי שמן זית ובלסמי (33 שקל), מעין וריאציה על סלט קפרזה האיטלקי הקלאסי. הסלט היה בכלל לא קטן (מדהים איך במסעדות מחוץ לתל אביב אין מנות מיניאטוריות) היה טרי, כלל מגוון טעמים- מתוק (בלסמי)  מלוח (חלומי) ומריר (תרד), שילוב נפלא של טעמים, שכל אחד מהם היה מאוזן ולא השתלט על הסלט. ניכר שיש כאן יד מיומנת במטבח. לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי טעימים.

 

לפני שהגעתי למסעדה נרשמתי באתר המסעדה לקבלת מיילים, ואכן קיבלתי מייל עם הטבה של מרק היום בחינם. המרק באותו ערב היה מרק פריקי (חיטה מעושנת). המרק, על בסיס ציר עוף, הכיל בנוסף לפריקי גם בצל, ועשבי תיבול. הוא היה בסדר, אך היה חסר בו עומק בשביל שיהיה יותר מזה. על אף המחיר הזול בתפריט למרק- 18 שקל, לטעמי כדאי כאן להתמקד במנות יותר מענינות.

.

עיקריות

נתחי עוף בקפה ושזיפים ופירות יבשים עם אורז (68 שקל): העוף היה רך ועסיסי אך טעם הקפה היה דומיננטי מדי ולא התחבר לעוף. מנה מיוחדת אמנם שנעשתה ללא רבב, אולם גם אני וגם הסועדת לא התחברנו לשילוב בין הקפה לעוף, וגם לא לשילוב בין האורז לרוטב.

 

קורדון בלו- חזה עוף ממולא בגבינה ואווז מעושן (83 שקל) היתה המנה השניה. מנה צרפתית קלאסית, שאינה נפוצה בארץ (אני יודע שבבראסרי בתל אביב ובזוני הירושלמית מגישים אותם גם). במקור המנה מוגשת עם שינקן, אבל כאן היא הוגשה עם חזה אווז. הניסיון שלי עם קורדון בלו לא גדול ומסתכם בשני מקרים בשנה שעברה במסעדות נהדרות שהייתי בה בגרמניה. הגרסה של תשרין לטעמי היתה לא פחות טובה. העוף היה עסיסי מאוד, בעובי מתאים שמשאיר מקום לטעם של המילוי. הגבינה היתה מתקתקה, חמה וטעימה, והמנה כולה היתה חגיגה גדולה. רוטב מתקתק על בסיס חרדל ושמנת הוסיף לחגיגה. ההערה היחידה היתה שחזה האווז לא הורגש מספיק, יחד עם זאת מדובר במנה מעולה שאסור לפספס כאן.

 

לקינוח חלקנו כנאפה (35 שקל) ענקית שבקלות מתאימה לזוג ואפילו יותר. טעמה היה מתקתק, אך מעודן, היא היתה חפה משמנוניות, והקדאיף פריך וטעים. כנאפה טעימה וממכרת שנאכלה בשקיקה. הקינוח יכול להתאים למי שמעדיף כנאפה לא מתוקה מדי. כמה מטרים משם שוכנות שתי ממלכות כנאפה- ממתקי אל מוכתאר וממתקי אל מחרום, שם ניתן למצוא כנאפה מתוקה יותר ומעולה גם כן.

 

יצאנו מתשרין שבעים, שמחים ומאושרים. האוכל כאן היה טעים. ניכר שבמטבח כאן יש טבחים מיומנים, שמבשלים מכל הלב. חומרי הגלם טובים, והמנות נדיבות. לא צריך יותר מזה. מסעדה שאילו היתה ממוקמת בתל אביב, היתה זוכה לדעתי להצלחה עצומה  והייתם שומעים עליה יותר. לדעתי, אסור לוותר על ביקור במסעדה אם מבקרים בנצרת. אין לי ספק שגם בביקור הבא שלי בעיר, תשרין תהיה אופציה שתילקח בחשבון.

דירוג

אוכל: 8.5

מחיר: 9.0

שירות: 8.5

אווירה ועיצוב: 9.0

 

חשבון

מרק פריקי- ע"ח הבית (18 שקל בתפריט)

סלט תרד  קטן- 33 שקל

נתחי עוף בקפה- 68 שקל

קורדון בלו- 83 שקל

כנאפה- 35 שקל

מיץ תמרינדי- 10 שקל

קפה הפוך- 12 שקל

סה" לתשלום: 241 שקל

 

מידע נוסף:

חניה: בחניונים סמוכים או ברחוב (בתשלום). שימו לב שבערב שבת הרחוב פקוק מאוד.

מנה מומלצת: קורדון בלו וכנאפה

אתר תשרין

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל oreldi אלא אם צויין אחרת