88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שיש

עוגת שיש

עוגת שיש מבושמת

עוגה ותיקה ואהובה,

 ריח רום+  וניל + שקדים  + שוקו, מורגשים בכל ביס,

פתאום נזכרתי בה...

אין ספור פעמים הכינותי עוגה זאת

, כמה נסיעות עשתה לצבא... ממש נוסטלגיה... 

כן והיא גם יפה, אפשר לבזוק מלמעלה אבקת סוכר, או קרם גנאש,

 אבל, לדעתי הצנועה,  הכי טעימה כך במצבה הטבעי.

 

 

 

 

 

 

לפני אפיה

משויישת כדבעי 

משויישת יציבה ורכה, יוצאת מהתנור

 

ועכשיו רק נותר לישר שורות

 

יישור שורות...indecision

 מצרכים :

 6 ביצים מופרדות,

1 + 1/2 כוסוסת סוכר, 

 1/2 לימון מיץ + קליפה מגוררת,

 1 סוכר וניל,

3/4 ח' אבקת אפיה, 

3 כפות שמן, 

2 כפות מים, 

1 + 3/4 כוסות קמח רגיל,

לשיוש העוגה:

בקלחת קטנה שמים

 2 כפות סוכר + 2 כפות מים + 2 כפות קקאו ( שטוחות, לא ממותק),

מבשלים על אש נמוכה מאוד, עד שנוזלי, והסוכר נמס,

אם יבש מדי אפשר להוסיף כף חלב /מים, לפי הצורך , אבל לא יותר מדי,

 מורידים מהכיריים ומוסיפים 25 גר' חמאה, מערבבים עד שנמס,  

מוסיפים:

1 כפית תמצית רום + 1 כפית תמצית וניל + 1 כפית תמצית שקדים

מערבבים למרקם חלק ומקררים לטמפרטורת החדר ,

אופן הכנת העוגה:

 מקציפים חלבונים עם מחצית כמות הסוכר, (3/4 כוס), לקצף קשה ויציב. 

מקציפים בנפרד : חלמונים + 3/4 כוס סוכר הנותר+ סוכר וניל,

מגרדים קליפת לימון,

מוסיפים מיץ מחצי לימון, 

 מוסיפים תוך כדי הקצפה אבקת אפיה + הקמח, שמן + מים, , מוסיפים 1/3 מקצף החלבונים,

ומקציפים  במהירות איטית, ועוצרים את המיקסר.

בתנועות עטיפה קלות מוסיפים את יתר הקצף, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, 

מחממים תנור ל- 175 מעלות,

משמנים תבנית עגולה מס' 26 / או חד פעמית מלבנית, בגודל בינוני,

יוצקים לתבנית 2/3 מהתערובת,

 בחלק שנותר בקערה, מוסיפים את קרם השוקולד שהתקרר.

בתנועות סיבוביות, מנקים דפנות עם מרית, לא מערבבים, כדי לשמור על הצורה,

יוצקים לתבנית עם הבלילה הלבנה, בתנועות גלים, מנקים בלקקן את הקערה,

 לא מערבבים,

 מנערים קלות את התבנית, ליישור,  ב- 2-3 מכות קלות עם התבנית על השיש,

ומעבירים לאפיה באמצע התנור,  על הרשת עד שהעוגה מתיצבת,

ובבדיקה קיסם יוצא יבש.  

 

 

 

ועוד

עוגת שיש לחה ורכה 

עוגת שיש פרג שוקולד

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת