11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת סולת קוקוס תפוזית,

עוגת סולת קוקוס תפוזית,

עוגת סולת קוקוס תפוזית 

 

4 ביצים מופרדות,

3/4 כוס שמן,

1 כוס (240 מל') מיץ תפוזים, 

1 כוס סולת (160 גר'),

1 כוס (140 גר') קמח,

1 שקית (10 גר') אבקת אפיה,

1 כוס קוקוס (100 גר'),

3/4 כוס (150 גר') סוכר.

סירופ:

 1 כוס (20 מל' ) מים,

1 כוס סוכר (200 גר'),

2 כפות מיץ לימון ( 30 מל'),

 לקישוט:

 1/2 כוס קוקוס,  (50 גר'),

אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 170 מעלות,

לטרוף  בקערה, חלמונים + שמן + מיץ תפוזים,

בקערה נפרדת לערבב כל החומרים היבשים: קמח + סולת + אבקת אפיה +  1 כוס קוקוס 

לאחד את תערובת החלמונים עם החומרים היבשים, לתערובת אחידה,

בקערת המיקסר להקציף חלבונים במהירות בינונית להוסיף בהדרגה את  הסוכר,

להמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק, 

לערבב את התערובת חלמונים עם הקצף, בתנועות קיפול עם לקקן, ( מעטות כמה שאפשר)

לצקת לתבנית משומנת, לאפות 30 - 35 דקות, עד הזהבה  וקיסם יוצא יבש, 

לקראת סיום, מרתיחים את חומרי הסירופ, סוכר +מים

מסירים מהאש ומוסיפים לימון,

בעזרת כף, מרטיבים את כל העוגה מלמעלה, כף אחר כף, עד שהכל נספג,

 מפזרים מעל את הקוקוס.

* עד כאן מתכון מקורי ,

העוגה טובה כמות שהיא,

 אך רציתי לקשט (לא פיזרתי קוקוס מעל),

קרם השוקולד: תוספת שלי

לאחר שהתקררה העוגה,

 הקצפתי  1פודינג שוקולד בלגי + שמנת מתוקה + 1 כוס חלב,

ציפיתי את העוגה והכנסתי למקרר בכלי מכוסה,

אחרי כשעה של ייצוב, חיממתי לסף רתיחה,

  1 שמנת מתוקה

+ בקערית  שברתי 200 גר' שוקולד מריר לקוביות, ויצקתי עליהן   את השמנת,

 יצקתי על שיכבת הפודינג שוקולד,

 אפשר לקשט בדובדבנים (לא חייבים), 

קרדיט: קרין גורן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת