00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אורז ופרגיות או חלקי או בתנור

אורז ופרגיות או חלקי או בתנור

אורז ופרגיות בתנור

(אפשר חלקי עוף) 

 

 

 

מצרכים:

 2 כוסות אורז שטוף היטב,

1 ק"ג חלקי עוף, (פרגיות, ירכיים, שוקיים),

2 בצלים קצוצים מטוגנים במעט שמן,

1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן, 

1 כפית כורכום,

1 כפית כמון,  

1/2 כפית בהרט,(מי שלא אוהב שיוותר),

1 כף דבש,

1/4 כוס שמן, 

מלח + פילפל שחור טחון,

צרור פטרוזיליה קצוצה,

6+1/2 כוסות מים רותחים,

לתיבול הפרגיות (או חלקי העוף):

3 כפות דבש,

מעט שמן,

פפריקה מתוקה בשמן, 

בהרט,

 כמון, 

כורכום,

מלח,

פילפל שחור,

אופן הכנה:

השתמשתי  בחלקי עוף

 

מערבבים את התבלינים לפרגיות, ומוסיפים את הבשר,

 משהים 30 דקות לספיגת טעמים,

 בסיר עמיד לחום התנור, 

מכניסים אורז, בצל מטוגן, תבלינים, פטרוזיליה קצוצה, 

שמן ו-3 כוסות מים רותחים , מערבבבים, טועמים ומתקנים תיבול, 

לחמם תנור מראש ל-  170 מעלות .

בתבנית גדולה חסינת חום,  או חד פעמית,

שמים מעל את חלקי העוף,  מכסים ומכניסים לתנור חם,

170 מעלות למשך 15 דקות אחר כך מנמיכים ל- 150 מעלות,

למשך 1 + 1/2 שעות , בסיום מורידים מכסה, ומזהיבים את העוף והאורז למשך 10 דקות. 

אפשר לאפות בתבנית חד פעמית, לשים אותה על גבי תבנית תנור קשיחה,

(שלא תתקפל מהכובד), ולכסות ברדיד אלומיניום בזמן האפיה, המשך לפי המתכון, 

 

המתכון הובא כלשונו, כמעט, ונהגתי לפיו בדיוק, הארות והערות:
* אחרי הורדת הכיסוי, היו עדיין מלא נוזלים, העליתי חום התנור ל 190 מעלות טורבו, והשלמתי את ההשחמה תוך בישול/אפיה,
בשורה תחתונה, יצא מאוד טעים וכמעט הכל חוסל,
 רק לבת שלי זה היה מתובל מדי, והיא חשה בבהרט, למרות שלא הפרזתי בכמות. 
 ו

 

 

קרדיט מתכון: שירן כחלון 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת