44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מאפה פיצה עם גבינת פטה

מאפה פיצה עם גבינת פטה

רוצים לפנק את הילדים בפיצה מפתיעה וטעימה ומשביעה ?? זהההה המתכון יוצאת ענקית אוורירית ו8 אנשים ישבעו ממנה ואולי יותר.קיבלתי את המתכון לא יודעת של מי שיניתי את הגבינה. ובעיקר את אופן הכנת הבצק שכנראה זה נתן את השוס לפיצה הזו..הבצק יצא מדהיםםםם. והגבינה בפנוכו רבותי..קבלו אותה

 

 

 

 

 

לפני שנתחיל במקור המתכון חלק עם גבינת קשקבל ואני שיניתי ושמתי פתיתי גבינה צהובה.הכנת הבצק קצת לוקחת זמן 3 פעמים התפחה..וחוץ מזה כמעט לא עבודה והתוצאה טעימה. שנתחיל??devil

 

מה צריך:

לבצק :

600 גרם קמח

40 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים

כף גדושה סוכר

רבע כפית מלח

ביצה אחת

6 כפות שמן

אחד וחצי כוסות מים

 למילוי וציפוי הפיצה:

300 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בינוניות

250 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות (אני שמתי פתיתי גבינה צהובה ככה סתם ללא משקל יצא בערך שני כוסות

2 ביצים טרופות

50 גרם חמאה מומסת קרה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח הסוכר , המלח והשמן להוסיף את הביצה והשמרים והנוזלים וללוש בצק רך.

לשמן מעט את כדור הבצק ולשים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.

להוציא את הבצק ללוש שוב ידנית לתת לו כמה מכות הגונות cheeky כדי לשטח אותו מעט ולקפל אותו כמו מעטפה (בלי רידוד ) את הצד המקופל שמים כלפי מטה משמנים שוב במעט שמן ומתפיחים שוב. כ20 דקות ,חוזרים שוב על אותה פעולה 3 פעמים.

ממיסים את החמאה שמים נייר אפיה במגש / תבנית בגודל 35X40 שופכים את החמאה המומסת הקרה על הנייר אפיה ומגלגלים בה את הבצק שיצופה בחמאה מכל הצדדים. משטחים את הבצק על נייר האפיה תוך כדי מעיכה עם האצבעות. חותכים את גבינת הפטה לקוביות 1X1 ס"מ וכן את גבינת הקשקבל מחדירים את קוביות הגבינה לתוך הבצק במרווחים קטנים (אני בין קוביות גבינת הפטה שמתי פתיתי גבינה צהובה כשאני דוחפת עם האצבעות את הפרורים לתוך הבצק.) מכסים במגבת ומתפיחם כ20 דקות.

מחממים תנור ל180 מעלות

מקשקשים את 2 הביצים בקערה קטנה ומורחים את המאפה .

על המאפה מפזרים מעט גבינת קשקבל /צהובה כמוני.

אופים כחצי שעה וזולליםםםם מי שהספיק לטעום אמר שהבצק יצא שוסססס אז כמובן כל המאפה יצא מעדןןן משביע.

הערה והארה:

בין לבין כתיבת הפוסט שוטטתי ברשת כדי למצוא את המקור למתכון ומצאתי של בני סיידא נקרא "פרוזלדה "

תודה לבני סיידא  

בהצלחה חברים תהנו

שלכם מכל ה  טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת