33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

מתכון לערב-שבת - עוגיות מעמול מבצק "מלוואח" - פרווה

 

 

 עוגיות מעמול מבצק מלוואח - פרווה  

 

 

 

תוצאת תמונה עבור תמונות של רולדת מלאווח

 

 

חומרים

חב' מלוואח 6-7 עלים [אפשר גם עם בצק עלים או פילו].

קופסת ממרח תמרים.

קוקוס טחון.

אבקת קינמון.

שקדים  גרוסים [אפשר בוטנים או אגוזים, מה שאוהבים].

 

אופן ההכנה

לוקחים עלה של מלוואח מניחים על נייר פרגמנט על השיש [כך נוח יותר לעבוד עם הבצק] ומעצבים בעדינות ריבוע [כי המלוואח עגול] - חשוב שהבצק יהיה קר מהמקרר, כי אחרת הוא ידבק.

מורחים על עלה המלוואח כף שטוחה של ממרח תמרים [לא הרבה כי זה מתוק], מעל מפזרים קוקוס טחון, שקדים גרוסים ומעט קינמון.

מגלגלים את הבצק לרולדה, אפשר להעזר בנייר הפרגמנט, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט כשהסגירה למטה [שלא יפתח באפיה]. כשמרימים את הרולדה בשתי קצותיה , היא נמתחת קצת וזה טוב.

מכינים כך את כל הרולדות, ומניחים במרווחים, כי בצק המלוואח קצת תופח. בבצק עלים צריך מרווחים גדולים יותר.

אופים באמצע התנור בחום טורבו של 225 מעלות לכ- 10-15 דקות. לשים לב כל תנור והעוצמה שלו, זה נאפה מהר.

לבדוק לפני שמוציאים מהתנור אם התחתית זהובה, ואם לא להעביר את התבנית בסוף האפיה לתחתית התנור.

לא לאפות יותר מדי.

מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר קצת.

פורסים לפרוסות של  2 - 2.5  ס"מ.

מבחוץ זה קריספי ומבפנים נימוח.

מפזרים אבקת סוכר ומי שאוהב גם קצת קינמון.

 

ניתן לאפות גם בצורה נוספת:

לפני האפיה, לפרוס את הרולדה לפרוסות ברוחב של 2 ס"מ, להניח בשכיבה על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, [מתקבלת צורת שבלול] , ולאפות כנ"ל. מתקבל מאפה קריספי.

 

 

 

                                                בתאבון  

 

 

 

ואחרי האוכל בא התאבון ללימוד היומי ...

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת