66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

כפכפי שומשום

כפכפי שומשום

לנשנוש הזה כל אחד קורא בשם אחר לי משום מה נראה דומה לכפכף הגומי עם רצועה אחת כזה שהאצבעות יוצאות ממנו cheeky cheeky אז קראתי לו כפכף שומשום . כשראיתי אותו  בהתחלה חשבתי לעצמי וואייי כמה הרבה עבודה ומסובך אבל כשניסיתילהכין אותו בפעם הראשונה ראיתי שממש לא.. והעיקר הוא טעים ואי אפשר להפסיק לנשנש אותו.. אולי בשל זה אתם לא תכינו אותו ומי שלא מכין מפסיד..אפילו שזה טיגון אבל כאן העבודה רצה...וגם יתאים לכם למשלוח מנות פורים פה נכון? קבלו את הכפכפים הכי הכי יפים בעולם.

 

 

 

 

 

מה צריך ללהיט הזה:

2 כוסות קמח / כוס שתיה  חמה קטנה חד פעמי {סורי וויני התעצלתי לשקול  wink }

2 כוסות שומשום

חצי כוס שמן

3/4 עד כוס מים

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

2 כוסות סוכר

כוס וחצי מים

מיץ מחצי לימון.

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים היבשים להוסיף את הנוזלים וללוש עד שהשומשום מתאחד עם  הקמח.

הבצק צריך לצאת רך אך לא דביק. לעטוף בשקית נילון ולהניח למנוחה של חצי שעה.

לחלק את הבצק ל3  ולרדד למרובע דק. לחתוך למרובעים לחבר קצוות ע"י הידוק אחד לשני ולהניח על מפה או מגבת עד שמסיימים לחבר את מחצית הריבועים (בנתיים הכפכף קצת מתיבש וזה מקל לנו להרים אותו ולטגן ) שמתם  שהרמתי אותם עם קשית והנחתי בשמן הקל עלי את העבודה רק זהירות אם אתם עושים כמוני לא לטגן את הקשית surprise. מטגנים אותם בשמן חם זה מוכן בצ'יק צ'יק. ולהניח על מגש או צלחת.

אחרי שהכל מוכן ומטוגן נכין את הסירופ כל החומרים בסיר לערבב עד שהסוכר נמס ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עוד כ10 דקות.

זהו לטבול את הכפכפים בסירופ החם ולהוציא עם כף מחוררת ואזזזזזז לזלולללל

הייייי חברה זהירות על הלשון זה טעיםםםם אבל רותחחח.

תהנו 

בהצלחה

ושיהיה לכל עם ישראל  פורים שמייחההההה

שלכם מכל  ה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת