00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גיבץ'

גיבץ'

גיבץ'

תבשיל ירקות, מתובל ועסיסי

 מלא צבע וטעם,

 כמנה בפני עצמה או כתוספת

 יש שאוהבים אותה קרה, ואחרים דוקא חמה. 

יש שאוהבים יותר או פחות חריף, התאימו לעצמכם ...

 

 מצרכים:

 1 חציל ארוך מבריק ויפה,

2 קישואים,

 1 בצל גדול קצוץ,

 פלפל אדום,

 פלפל ירוק,  

5 עגבניות 

לתיבול פילפל שחור,

 מלח,

כפית פפריקה מתוקה / חריפה 

4 כפות קטשופ  חריף  / או רגיל

אופן הכנה:

1. חותכים את החציל עם הקליפה לקוביות גדולו, ומסדרים על קרש חיתוך מוטה באלכסון אל הכיור, 

לפזר מלח גס, ולתת לחציל להזיע ולהגיר נוזלים 40 דקות לערך,

 לשטוף מהמלח, ולתת לו לנתיבש על קרש חיתוך. 

 2, בינתיים חותכים  את הבצל לרבעין ופורסים אותם לרצועות דקות,

מזהיבים בסיר עם 4 כפות שמן קנולה, ,

3. חוצים את הפילפלים, מנקים מגרעינים, וחלקים לבנים,   

מחלקים  לרצועות אורך עבות, וחותכים  לרצועות דקות .ומוסיפים לבצל, מערבבים

4. פורסים את הקישואים עם הקליפה, לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ, ומוסיפים לסיר,

 מערבבים, אחרי חמש דקות מוסיפים את קוביות החציל, ומערבבים. 

חותכים את העגבניות לקוביות, (אפשר לשלוק אותן קודם במים רותחים ולקלף,

ורק אז לחתוך לקוביות)

אחרי חמש דקות מוסיפים את קוביות העגבניות מערבבים,

מתבלים ב- מלח ופילפל שחור וקטשופ. מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים ומערבבים מדי פעם

עד שהחציל מוכן,

*אפשר להוסיף פלפלון חריף נקי מגרעינים, קצוץ או חתוך לטבעות, לשלב טיגון הבצל, 

או 1/4 כפית פילפל קאין אדום- זה חריף אש, אז לא להתפתות להוסיף...ראו הוזהרתם.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת