66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

אצבעות חלווה

08/03/2016
אצבעות חלווה

חולמת על המאפה הזה הרבה זמן.. מי לא מכיר את בורקס חיפה בשוק מחנה יהודה? עד לפני כמה זמן כשהייתי מסיימת את העבודה הייתי נכנסת למקום קונה כמה אחדים חמים ומענגים..ועם כוס קפה זוללים ולא מרגישים כמה שזוללים כל כך טעים..עם הזמן שמעתי בקולו של הרופא והפסקתי פשוט לא מתקרבת למקום..וזהו אבל הגעגועים בכל זאת גברו עלי wink אז החלטתי להכין. כלום עבודה רק קצת התקשקשות עם בצק פילו וממרח חלווה ויש לנו מעדן ליד קפה השבת.

 

 

מה צריך:

חבילת  עלי פילו 

קופסה של ממרח חלווה

מעט שמן למריחה על  דפי הפילו

אבקת סוכר לפידור

והרבה כח וסבלנות לדפי הפילו surprise

אופן ההכנה:

להפשיר את דפי הפילו במקרר לילה.

על השיש לשטח דף פילו אחד למרוח בשמן ולהניח עליו עוד דף וגם אותו למרוח בשמן

להניח עליו עוד דף פילו. לשים עם כפית ממרח חלווה כ5 ס"מ מהשולים הקרובים אליכם ולגלגל לרולדה מהודקת. (לא צריך למרוח על כל העלה רק בקצה לאורך השוליים).

כך נמשיך כל 3 דפי פילו מגלגלים

להניח נייר אפיה בתבנית ונשים את הרולדה (לא צריך מרווחים גדולים בין רולדה לרולדה.
נאפה ב180 מעלות ל20 דקות.

ונחכה קצת עד התקררות המאפה נפזר אבקת סוכר...ונזלולללל

נחתוך בזהירות אחרי שהמאפה התקרר בגודל הרצוי לכם

אפשר גם למלא בשוקולד השחר או נוטלה....יאמיייייייwink wink

בהצלחה חברים 

שבת מבורכת

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת