00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

רושטי מנת מעדן

02/03/2016
רושטי מנת מעדן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מאז שהבכורה ובעלה עזבו לחיים עצמאיים הפכו ארוחת שבת בצהרים למפגש מתמשך של כולנו. הבן וזוגתו הבת ובעלה וכמובן אנחנו,

מתישבים בצהרי היום "לארוחה הצרפתית שלנו" כמעט עד צאת השבת ונהנים ממטעמים שכייף לי להכין ולחדש שוב ושוב.

המון צחוק, חוויות ילדות שהשניים שלי מעלים בצרורות ושמחה גדולה שמאתגרת אותי במטבח מידי שבת אחרי אימון פונקציונלי בחדר הכושר. 

 

שמתי לב שבתקופה האחרונה אני שבה ומכינה מיני תבשילים שהכנתי כאשר השניים שלי היו עוד קטנים. מעניין אם "עובר עלי משהו"

או שאני בפרץ נוסטלגיה ושורשיות בשל נסיבות חיים אחרות שאני אכן חווה לאחרונה. מכל מקום כולנו יוצאים נשכרים. 

 

השבת הכנתי גם רושטי. כדי להכין רושטי מוצלח יש "לקחת את הזמן" ולטגן על אש נמוכה במחבת רחבה.

המתח הגדול חוזר אצלי תמיד בשלב שצריך להפוך לצד השני ובתקווה שלא ידבק, שיצא שלם, שיצא זהוב, ושיהיה מוווווושלם.

 

 

המרכיבים:

8 תפוחי אדמה אדומים מגוררים

2-3 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

2-3 כפות קמח תופח

3 שיני שום גדולות קצוצות דק

מלח/אבקת מרק

פלפל שחור גרוס

שמן זית לתחתית המחבת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ההכנה:

מגררים את תפוחי האדמה ומעמידים על מסננת למשך כמה דקות.

סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה רחבה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה

מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית.

מכבים את האש ומעבירים את כל תכולת העיסה למחבט.

מעבירים לכיריים מטגנים2-1 דקות על להבה גבוהה ומיד מנמיכים. (לא לכסות)

מטגנים על להבה נמוכה לפחות חצי שעה, מנערים מעט את המחבת כדי לוודא שהרושטי לא דביק בתחתית.

מכבים את הלהבה לוקחים את המחבט והופכים מעל לכיור לתוך צלחת רחבה. 

משיבים למחבת וממשיכים לטגן על אש נמוכה גם בצד השני.

מגישים וחוגגים. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך-בחירות נכונות, בלוגרית

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת