00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כדורי בשר ואורז ברוטב

כדורי בשר ואורז ברוטב

כדורי בשר ואורז ברוטב

לעיתים המקריות ממציאה את המתכון

 

 נשארה לכם מילית של ממולאים?

אוכל לא זורקים אז...

קבלו עוד רעיון מה עושים עם אותה מילית?

הכינו סיר קטן או גדול,

ואמצו כמה שידרוגים והצעות בהמשך:

גלגלו וכדררו אותם...

 

 

 

 כך תכינו כדורי בשר, רכים ועסיסיים, מבושלים ברוטב ירקות, 

שילדים מאוד אוהבים, והמבוגרים גםindecision

 

 

 

 

חומרים לכדורי הבשר : (מילית לממולאים נושאי המגבעת  של טלי)

1 בצל גדול קצוץ,

1 כוס אורז, (פרסי /בסמטי),

שמן  קנולה לטיגון,

250 - 300 גר' בשר בקר טחון,

עלי  פטרוזיליה קצוצים כ- 3 כפות,

1 עגבניה מגוררת על פומפיה דקה, ללא הקליפה.

 פלפל שחור + מלח + (אפשר גם בהרט),

 

הכנת כדורי הבשר:

 מחממים שמן במחבת,

 מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומזהיבים קלות. 

 מוסיפים את האורז, ומערבבים כדקותיים, עד שהוא נעשה לבן, 

 מוסיפים את הפטרוזיליה,

 מוסיפים את העגבניה המגוררת, מערבבים,

מתבלים ב- פילפל, מלח, ומי שרוצה להוסיף, בהרט,

מבשלים יחד כ- חמש דקות, מערבבים  מדי פעם, מסירים מהאש.

 

 

 

 

 

עד כאן המרכיבים למילית פילפלים וקישואים, כדי להכין כדורי בשר , הגדילו כמות הבשר ל- 500 גר'

והמשיכו כפי שכתוב בהמשך  למטה,

 

 

 הוסיפו ביצה ופירורי לחם, לושו  והכינו עיסה כמו לקציצות .

תנו לנוח במקרר כ- 30 דקות לספיגת טעמים,

 בינתיים בסיר גדול ורחב,

הכינו את הרוטב:

צקו מעט שמן קנולה, בסיר רחב ושטוח,  וחממו על אש בינונית, 

הכינו בנפרד, 

 פרוסות עבות של בצל פרוס, והוסיפו לשמן החם, כשמתחיל להזהיב הוסיפו  וערבבו:

עגבניה חתוכה לרבעים,

גזר פרוס לעיגולים,

פרוסות של גבעולי סלרי,

 תבלו בכפית פפריקה מתוקה,

פילפל שחור גרוס,

שום פרוס,

 1 כף אבקת מרק עוף ,

וערבבו דקה, הוסיפו מים רותחים, כסו חלקית  את הסיר, לבישול של כ- 10 דקות,

 הוציאו את עיסת הבשר מהמקרר, טלו חתיכות מהתערובת,

 וגלגלו לכדורים בידיים רטובות, בגודל אגוז מלך גדול, 

הטילו לתוך הסיר עם הירקות,

 וסיימו כך עם כל הכמות, לכסות חלקית ולבשל  30 - 40 דקות לערך,

לטעום ולתקן תיבול.

חלק מהנוזלים מתאדים בזמן הבישול, והקציצות סופגות  ממנו, והרוטב מצטמצם ונעשה מרוכז .

 

  לשלב הכנת הרוטב אפשר להוסיף: 

אופציה:  גבעולי כרישה פרוסים, דק  (אפשר גם חלקים ירוקים  קצוצים, אחר כך, אם תרצו  תוציאו  ),

 אופציה: עלי סלק חלקים ירוקים קרועים גס ביד, וחלקים לבנים קצוצים גם הם, 

אופציה:לרוטב אדום הוסיפו לסיר רסק עבניות  3 כפות,  או לפי הטעם.

אופציה: כוס אפונה עדינה קפואה,  להוסיף ב- 10 דקות אחרונות לבישול

אןפציה: מי שאוהב, יכול לסחוט מיץ מחצי לימון לתוך הרוטב, שבסיר,

ב- 5 דקות אחרונות לבישול.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת