00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חתולה יוצרת

הרפתקאות חתולי8 בארץ הסקראפ

סדנת לחם מחמצת

לחם מחמצת... האמממ.. לא חברה של זה....

יש שמרים שמגיעים משום מקום.
צריך להאכיל אותם. אם לא מאכילים אותם הם מתים.
מה אני צריכה את הטמגוצ'י הזה על המצפון שלי...?

אם כן מאכילים אותם הם גדלים. מאד מאד גדלים.
מה אני צריכה את הפחד הזה שהם יטרפו אותי...?

לא בשבילי.
וזה גם לא ממש טעים.
זה כזה... חמוץ.

עד שבאה אריאלה.
אריאלה היא חברה שלי וסקראפרית מעולה שעדיין לא ממש מבינה את זה.
אריאלה היא גם אשתו של אסי הידוע בשמו "אסף הרופא האופה" או "האופה- לחמי בוטיק"

"תטעמי את הלחם שאסי מכין ותשני את דעתך", אמרה.
כן, בטח...
הרי גם הוא צד שמרים משום מקום ומגדל אותם כאילו היו חיית המחמד שלו...

"תבואי לסדנא! פקדה.

אז באתי.

 

תראו....
זה היה, איך לומר בלי להתפדח יתר על המידה...

טעים ברמות ה ו ר ס ו ת !!!

 

 

 

לפני שאני מתחילה לספר לכם על הסדנא אני חייבת להסיר את הכובע ולתת קרדיט ענק לפרד בראונשטיין  הכ"כ מוכשר שצילם את כל התמונות שתראו כאן.

ובכן...

ביום ראשון שעבר התייצבתי בביתם של אריאלה ואסי במודיעין. איתי בסדנא היו נשים שהגיעו יחסית מקרוב, גוש דן כזה... אבל לסדנאות של אסי כבר הגיעו נשים וגברים מכל רחבי הארץ כולל באר שבע ובוסתן הגליל. עד כדי כך הסדנא הזו שווה!


חוץ מזה שהוא נורא נחמד, אסי הוא גם מקצוען אמיתי.


לא רק בתארים הרשמיים שלו- שף קונדיטור, בוגר בית ספר "בישולים" במגמת בישול צרפתי עילי ומגמת קונדיטוריה. שף ובעלים של הקיטרינג "אסי ואוהד מבשלים" ובעלים של סטודיו לאפיית לחמי ארטיזן "האופה - לחמי בוטיק", אלא גם בהתנהלות הסדנא.
הסדנא אורכת כ 3 שעות ואסי עובד קשה...

הוא מסביר על הכנת קמחים שונים:

 


הוא מלמד איך מכינים את החיה הזו..נו... המחמצת...

ואנחנו מקשיבות,

ורושמות...


הוא מדגים, מסביר, עונה על כל שאלה בסבלנות אין קץ.


 


 


אסי מלהטט עם הבצק,


שמתמסר לו...


ונותן גם לנו להתנסות, דבר שגורר צחוקים אדירים...

לפני שהלחמים נכנסים לתנור הם מקבלים סדרת צילומים נוספת...

תראו איך הדבר המוזר הזה,

הופך להיות הדבר היפהפה הזה:

 

 

 

 

חוץ מלחם, למדנו להכין פוקצ'ה.

 


משני סוגים:


וגם איזה משהו גרוזיני שאין לי מושג מה שמו אבל הוא היה מרשים ביותר.

רוצים לראות מה היה לנו בסוף על השולחן?

קבלו טעימה.
אבל וירטואלית.
בסדנא תקבלו גם טעימות אמיתיות...

 

 

 

 


ואז זללנו....


 


 

 

 

אז מה היה לנו?
סדנה בת שלוש שעות שבה קיבלנו: *הסבר על קמחים * כיצד מכינים מחמצת * עיצוב והתנסות בעיצוב כיכר * אפיית לחמים * ארוחת טעימות * פוקצ'ה בטכניקות מתקדמות * עוד קצת טעימות * מקבלים מחמצת בייבי וכיכר לחם * הולכים הביתה ומחכים כבר למחר... כדי לאפות את הכיכר הראשונה.

 

היה מעולה!

והיה טעים!!!

ואני כבר ממש מחכה לסדנא הבאה!!!

 

בחודש מרץ שתכף מתחיל יתקיימו סדנאות 6.3, 17.3 ו 31.3 ומי שרוצה להרשם יכול לעשות זאת אצל אריאלה: 050-8880780

 

 

 

 

 

 י"ט באדר א' תשע"ו.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

visitors
אורחים החל מ1.5.13
Free counters!
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי8 אלא אם צויין אחרת