88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני המן ו או עוגיות פרח

01/04/2016
אוזני המן ו או עוגיות פרח

 

 

 

 

 

אוזני המן ו/או עוגיות פרח

 

   

             

לעוגיות פרח או /  אוזני המן 

אותו בצק, 

יוצאות כ- 35 עוגיות 

170 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות,

1 כוס אבקת סוכר, 

לערבב בקערת המיקסר עם וו גיטרה,

מוסיפים 1 ביצה שלמה + 1 חלמון (צהוב),

2+1/2 כוסות קמח לבן,

1/2 כפית אבקת אפיה, 

1/2 כפית סוכר וניל, 

גרידה מחצי תפוז או לימון,

מערבלים עד שנוצר בצק, 

עוטפים בניילון נצמד,  ומכניסים למקרר לשעה,

מקמחים בנדיבות משטח עבודה, 

מוציאים את הבצק, ומקמחים קלות מעל,

מרדדים לעובי 1/2 ס"מ, ומרדדים לצורות  פרח, 

אם רוצים עוגיות סנדוויץ,, קורצים מספר זוגי של עוגיות,

 ובמחציתן עושים חור עם אצבעון.

מרפדים תבנית שטוחה וגדולה של התנור, 

מסדרים את העוגיות, בשתי תבניות

ואופים ב- 170 מעלות,  12 דקות או עד שמזהיב, 

מקררים בתבנית,

 

 

 על העוגיות השלמות שמים באמצע ריבה אדומה, חלקה, תות / דובדבנים, או נוטלה

מכסים מעל בעוגיה עם החור כשהמילית מציצה ממנו.

***

 אם לא עושים עוגיות סנדוויץ,

מפדרים  בנדיבות רק מלמעלה באבקת סוכר,

כאשר העוגיות שבתבנית התקררו.. 

 

 

***

 

לאוזני המן

קורצים בכוס זכוכית או בקורצן, עיגולים,

ממלאים במה שבוחרים,

וסוגרים למשולש,

מפזרים אבקת סוכר אחרי אפיה כשהם מתקררים. 

 

קרדיט: מלי מאירוב

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת