00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק לקובה דלעת

מרק לקובה דלעת

מרק קובה דלעת

פשוט מעדן

 

 

 

 

 

 

 

מרק לקובה דלעת  

 


 

הכנת המרק:

לטגן בצל גדול עד להזהבה

לחתוך דלעת לטגן מעט

להוסיף 4 עלי סלק ירוק וכרפס כולל העלים.

להוסיף בערך 7 כוסות מים, כף פפריקה, כף מרק עוף ,מיץ מלימון אחד,

מעט מלח לימון(ממש מעט) ( ויתרתי), חצי כפית  קינמון (ויתרתי),  כף שטוחה בהרט חצי כפית פלפל שחור ומלח לפי טעם

ולבשל  25 דקות, בסיר מכוסה חלקית, בלהבה בינונית, עד שהמרק ממש מוכן,

להגביר אש, להוסיף את הקובות,

להנמיך לאש בינונית, לכסות חלקית את הסיר, לבשל  45 דקות לערך.

אפשר להוסיף קופסה קטנה של 100 גר,   רסק עגבניות,  מבשלים עוד 10 דקות,

?עד שמתקבל צבע יפה.(ויתרתי על רסק),

 

 

למילית קובות:(

כמות זו מספיקה ל בצק מ- 1 ק"ג סולת, אם תכינו רק את כמות הבצק הרשומה מטה, די בשליש כמות המילית לערך, 

 500 גרם בשר טחון
100 גרם שומן כבש טחון, (ויתרתי),
1 בצל גדול
צרור כוסברה לא כל כך גדול
עלים של נענע לא הרבה
לקצוץ את הבצל לקוביות לטגן במעט שמן עד להזהבה להוסיף את הבשר הכוסברה והנענע
להוסיף מעט בהרט לקובה
מעט קינמון
פלפל שחור ומלח. תוך כדי הבישול, מפוררים את הבשר שלא יהיו  גושים
,עובדים עם מזלג או כף עץ שטוחה. 


 

הארות והערות לבצק:

מה צריך?

 לבצק סולת,  על   על כל 2 כוסות סולת קצת פחות מכוס מים חד פעמית לשתיה  קרה
אפשר להוסיך 0.5 כוס בורגול מושרה במים  פושרים ל- 10 דקות,  מדביק, ומונע התפרקות הקובות בזמן הבישול.
מערבבים סולת ובורגול, מתבלים ב- כפית מלח, פילפל שחור,  חצי כוס שמן

מניחים בצד לכמה דקות, לייצוב,

ועובדים בידיים רטובות במי ברז, 

 

 

מצרכים לבצק:

2 כוסות סולת

1/2 כוס בורגול מושרה ב - 1/4 כוס מים פושרים 10 דקות,

1/2 כוס שמן

כוס וחצי מים, להוסיף לאט  תוך לישה ביד, ולראות לפי הצורך  אם חייבים את כל הכמות, 

מעט מלח, פלפל שחור.

לערבב לתת לבצק לנוח  כ-20 דקות מכוסה בצד

הכנת המילית:

. בינתיים לטגן בצל גדול עד לשקיפות

להוסיף לו חצי קילו בשר טחון להשחים מעט (לא לייבש)

לתבל בכפית בהרט כפית מלח מעט פלפל שחור גרוס

להוסיף חבילה פטרוזיליה קצוצה דק, לקראת סוף הבישול ולהוריד מהאש.

לשים את המלית במסננת עם קערה מתחת במקפיא להוריד את הנוזלים.

 

מילוי הבצק / הכנת הקובות

 אחר שהבצק נח, לוקחים פיסות ממנו בגודל אגוז מלך לערך,  או איך שנוח לכם,

 ויוצרים כדור בידיים רטובות,  משטחים על כף היד,

 ויוצרים מעין קערית בצק,

נוטלים 3/4 כפית מהמילית ושמים במרכז הקערית,

מרטיבים את היד במים מדבייקים באצבעות בעדינות, 

 וסוגרים שוב בגלגול לכדור,

 שמים על מגש שטוח, עד שמסיימים את כל הקובות, 

 

מטילים את הקובות לתוך מרק הדלעת הרותח,

 אחד אחרי השני, מבשלים כ- 30 דקות לערך. 

טועמים  ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

 

 

 

מרק דלעת לקובה /פסקל פרץ רובין

מרק הדלעת 

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

3 עלי סלרי קצוצים

1 עגבנייה קצוצה דק

9 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1 שן שום כתושה

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1 ק"ג דלעת חתוך לקוביות גדולות

 

קובה דלעת עיראקי /את

 

החומרים למרק:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 עגבניות, מגורדות
  •  1 כפית גדושה מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 6 כוסות מים
  • 3-2 ענפי סלרי עלים
  • 1 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה בגודל 5X5 ס"מ

אופן הכנת הקובה:

  1. מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  3. בידיים משומנות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה (מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול).
  4. דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק. מניחים בחזרה על המגש המשומן.

אופן הכנת המרק:

  1. מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.
  2. מוסיפים מים וסלרי ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.
  3. כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה.
  4. כשכל הקובה בפנים מעבירים לאש קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

טיפ
המרק והקובה טעימים יותר לאחר כמה שעות, כשמעטפת הסולת סופגת את המרק והמרק מסמיך מעט בגלל הסולת.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת