33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

קיש גזר ופטריות וקנוח טעים...

בעקבות ההמלצה על הספר גם טעים וגם בריא התנסיתי במספר מתכונים אותם אשתף . 

בחרתי מאפה קל להכנה, בתמונה נראה טעים וגם במציאות...  וכמובן נסיים בקינוח. 

1. קיש גזר ופטריות:

ירוק- לשמירת מחלת קרוהן בשליטה

צהוב- לאי סבילות ללקטוז

ורוד - עם קמח וללא קוביות הלחם מתאים לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן. 

תבנית 24 עגולה. 

לבצק:

1 2/3 , 250 גרם , קמח - אפשר להחליף "בקמח תמי", ללא גלוטן או תערובת של קמח אורז וקמח טפיוקה - למבינים באפייה. 

1/3 כוס שמן זית

1 ביצה

מלח

מכינים את הבצק בקערת מעבד מזון, תחילה את הקמח והשמן לקבלת פירורים ואז ביצה ומלח.  

עוטפים בניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר. 

מרדדים את הבצק הקר בין 2 ניירות אפייה ומרפדים בו תבנית חסינת חום. 

דוקרים במזלג ושומרים כרבע שעה במקפיא. 

אופים כ 20 דקות, בתנור שחומם לחום בינוני, 180 מעלות, מוציאים מהתנור ומצננים מעט. 

למילוי:

200 גרם גזר מגורר

300 גרם פטריות פרוסות גס

2 כפות שמן לטיגון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור

3 כפות קוביות לחם לבן- לא הכרחי

2 ביצים

1 כוס קרם קוקוס ללא חומרים משמרים/ אפשרות לקרם סויה לבישול. 

להכנת המילוי, מטגנים את הגזר והפטריות ב 2 כפות שמן זית, עד שנוזלי הפטריות התאדו והגזר התרכך. 

מסירים מהאש ומערבבים עם פטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים מעט. 

יוצקים את התערובת על הבצק

טורפים את הביצים עם קרם הקוקוס ויוצקים על המילוי.

אופים 30-35 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה. 

קינוח...

קציפת תפוזים : 

כחול- להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן

אדום - למצבי היצרות במעי

צהוב - לאי סבילות ללקטוז

ורוד - להחליף סולת בקמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה מתאים לחולי צליאק ואי סבילת לגלוטן.

ירוק - בהורדה משמעותית של כמות הסוכר מתאים גם לשמירת מחלת קרוהן בשליטה. 

2 כוסות , 500 מ"ל, מיץ תפוזים טרי ומסונן

2 כפות סולת - אפשר קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס סוכר 

מבשלים בסיר קטן, על אש בינונית- נמוכה תוך בחישה, עד שמתחיל להסמיך. 

מעבירים לקערת המיקסר וטורפים הרבה זמן- 20-25 דקות במהירות גבוהה. 

מתקבלת כמות גדולה של  קציפה תפוחה. 

מעבירים לקערה או מחלקים לגביעים ושומרים במקרר. 

שיתפתי בשני מתכונים קלים, מתוך מספר של התנסויות,

הספר עשיר במגוון גדול של מתכונים כדגים, בשר, עוף, מרקים ועוד...

מאחלת לכם בתאבון ובריאות . 

אתי. 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת