11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינת ריקוטה וניל תפוזית

עוגת גבינת ריקוטה וניל תפוזית

עוגת גבינת ריקוטה וניל תפוזית

 

מצרכים לבסיס:

1/4 +1 כוסות עוגיות פקאן  מרוסקות,

2 כפות חמאה מומסת, ובנוסף, חמאה לשימון התבנית  

תבנית עגולה, בקוטר-  23 ס"מ,

הכנת בסיס פירורים:

לרסק את העוגיות, לערבב היטב עם חמאה מומסת עד שהפירורים מצופים היטב,

 לשפוך לתבנית מרוחה בחמאה, לשטח, ולהדק היטב,  עם תחתית  של כוס , (ללחוץ להצמיד לתחתית התבנית),

אפיית בסיס הפירורים:

לחמם תנור ל- 180 מעלות, 

לשים רשת באמצע התנור,

להכנת תבנית הבסיס:

בתמור חם 176.5 מעלות

, לאפות  10-15 דקות לגוון זהוב / שחום בשוליים, 

להוציא ולצנן לחלוטין על רשת.

 מצרכים למילית:

 908.5 גר' גבינת ריקוטה  בטמפרטורת החדר,

 1 כוס סוכר,

 1/3 כוס קמח,

 3 ביצים גדולות,

 2 חלמונים, בטמפרטורת החדר,

 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד בינוני לערך),

קורט מלח,

 הכנת המילית:

לשים במעבד מזון (מג'מיקס), את גבינת הריקוטה, לעבד עד שהיא תפוחה מעט ורכה.

להוסיף סוכר + קמח, לעבד ב- 10 פוןלסים לנקות דפנות במרית,

 ותוך כדי פעולת מעבד המזון , להוסיף אחת אחת את הביצים + חלמונים,  עד שנטמעים בבצק, 

להוסיף וניל + גרידת תפוז + קורט מלח, לערבב עד הטמעתם בבצק,

לצקת את קרם הגבינה לתבנית הפירורים 

להחליק בגב כף מלמעלה, 

להכניס לאמצע התנור, לאפות כשעה, או  עד שאמצע המילית מתיצבת והשוליים מקבלים גוון זהוב / שחום.

להוציא ולצנן על רשת.

לציפוי:

1/2 כוס ריבת תפוזים (פושטית),

1/3 כוס וודקה איכותית.

הכנת הציפוי:

בקלחת קטנה להביא לרתיחה באש נמוכה ריבה + וודקה,

 לבשל 10 -15 דקות, לצנן חמש דקות, ולצקת על העוגה הקרה.

 לתת לה לנוח 15 דקות, טרם הגשה.

לשמור מכוסה בקרור.

 

ואם אתם ממש חייבים, אבל ממש, תגישו עם כף גדושה קצפת על יד, 

      

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת