00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק קובה סלק

22/02/2016
מרק קובה סלק

 

 

 

 

 

 

קובה סלק

 

Image result for kube food

 

לבצק:

3 כוסות סולת

כוס וחצי מים

מעט מלח

לערבב לתת מנוחה של 20 דקות מכוסה בצד

למילית:

. בינתיים לטגן בצל גדול עד לשקיפות

להוסיף לו חצי קילו בשר טחון להשחים מעט (לא לייבש)

לתבל בכפית בהרט כפית מלח מעט פלפל שחור גרוס

להוסיף חבילה פטרוזיליה קצוצה דק לקראת סוף הבישול ולהוריד מהאש.

לשים את המלית במסננת עם קערה מתחת למקפיא להוריד את הנוזלים.

למרק סלק:

בינתיים לקלף 5 סלקים בינוניים לחלק  לשניים ואז לפרוסות  דקיקות

בסיר גדול לטגן ב-4 כפות שמן בצל גדול עד לשקיפות

להוסיף את הסלקים, 

כף מלח,

ו-7 כוסות מים, 

להביא לרתיחה ולהוסיף מעט פלפל שחור גרוס,

2 כפות סוכר(שימו לב לטיפים בסוף!),

ו3/4 כוס לימון, (שימו לב לטיפים בסוף!),

לכסות ל-40 דקות ,

 

למלא את הקובות, 

 

לסדר על מגש,

 ולהטיל אחת אחת למרק המוכן והרותח.

 

המילוי

לקחת מעט מעיסת הסולת,

 לשטח על כף היד כמו קערית

 לשים מהמילית, לסגור לצורת כדור או אליפסה,

 

 

 להביא את המרק לבעבוע קל ולהכניס את הקובות

להנמיך את הלהבה לקצוץ מעל כמה עלי נענע

לבשל  כ-25 דקות.

 

 

Image result for kube food

 

המלצות וטיפים :

תמיד לטעום לפני התיבול , בשלבים שונים של ההכנה. 

 כמות הלימון היא עניין של טעם, 

על כן שימו תחילה מיץ מלימון אחד גדול, והוסיפו לטעמכם,

*באותו  אופן לשלב את הסוכר,

** חכמה של נסיוןindecision: זיכרו, להוסיף תבלינים,  אפשר תמיד, להוציא כבר בעיה.

***כמות המילית במתכון מספיקה לבצק מ- 1 ק"ג סולת, (יוצאת כמות מאוד גדולה), 

הכינו מילית, אם כן ביחס לכמות הבצק שתכינו (לכמות הבצק שבמתכון תספיק שליש כמות מילית),  

 

כדורם או אליפסות?

זאת השאלה

והתשובה?

לא חשובה הצורה העיקר הטעם...indecision

 

 

 

 

 

גירסה נוספת למרק קובה סלק 

 

 

לבשל ארבעה סלקים עם הקליפה, , לפרוס,

לטגן בצל עד שיזהיב, להוסיף את הסלקים לטגן מעט,

להוסיף את הסלרי,

להוסיף את המים

 המלח+ שתי כפות סוכר+מיץ לימון+ אבקת מרק עוף+  פלפל שחור+כף רסק עגבניות.

להוסיף מים להרתיח ולהוסיף את הקובה, לבשל בערך 20 דקות או עד שהקובה רכה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת