88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צמות שמרים שוקולד ושטרויזל

צמות שמרים שוקולד ושטרויזל

 

 

 

 

 

צמות שמרים שוקולד ושטרויזל  (על בסיס שמן)

אחת הטובות, אם לא ה...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 
 
סירופ :  1 כוס סוכר + 1/2 כוס מים + 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי.
 
להרתיח 10 דקות על אש קטנה, עד שנעשה צמיגי. להסיר מהאש ולצנן,
מורחים על העוגות מיד שיוצאות חמות מהתנור. לברק ועסיסיות.
 
 
 

 

למילית:

3 כפות קקאו + 3 כפות שוקולית +1 כפית קינמון + 3 כפות סוכר +50 גר חמאה רכה + שמן 
את השמן מוסיפים תוך ערבוב כל החומרים עד שנוצרת משחה נוחה למריחה.
טועמים ואם צריך מוסיפים סוכר.
 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.

 

4 כוסות קמח,

1/2 כוס סוכר,

1+1/2 כפות שמרים יבשים,

1 ביצה,

1/2 כוס שמן,

קלחפה מלימון אחד מגורד,

1 כפית תמצית וניל,

1 כוס מים פושרים,

אופן הכנה:

 

 

בקערת המיקסר מערבבים קמח + סוכר + שמרים יבשים,

מוסיפים ומערבבים ביצה + 1/2 כוס שמן + קליפת לימון מגוררת +  תמצית וניל + כוס מים פושרים.

מערבלים 10 דקות,  ביד או שבע דקות במיקסר עם וו לישה , עד שנוצר בצק גמיש,

 אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים, (או ממש בטיפות, מדי כמה דקות תוך כדי לישה),

אוספים את הבצק מהקערה, ומעבדים לכדור חלק,

 
מכסים קערה במגבת ומתפיחים 40 דקות. 
 
לשים שוב בידיים, ומניחים לתפיחה שניה , מכוסה 30 דקות.
 
מחלקים את הבצק לשניים, ומכינים משטח עבודה משומן מעט.
 
מרדדים חצי מהבצק,
 
מורחים חצי מהמילית, ומגלגלים לרולדה, משני הכיוונים   חוצים את הרולדה באמצע לכל האורך, ומלפפים את שני החלקים, לצורת בורג, כאשר החלק החתוך כלפי מעלה, מניחים בתבנית משומנת. מכסים ומתפיחים 20 דקות לערך.
( אפשרות נוספת: אפשר לגלגל את הבצק משני הכיוונים, ובאמצע לחתוך לכל האורך בסכין, קיבלנו שתי רולדות דקות, אותן מלפפים כבורג ומניחים בתבנית, ממשיכים לפי הוראות המתכון)
 
בינתיים מכינים את השטרויזל:
 
מחממים מראש תנור אפיה ל- 175 מעלות, ומניחים רשת באמצע התנו
בקערה נפרדת מערבבים 3 כפות קמח + 3 כפות סוכר + 2 כפות שמן לתערובת פירורית,
מברישים את הרולדות בביצה טרופה+ כפית מים,
מפוררים מעל הרולדות את בצק הפירורים ,
מכניסים על רשת באמצע התנור ואופים  כ- 30 דקות, או רק עד שמזהיב, (לא ליבש יתר על המידה),
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
קרדיט: מלי מאירוב
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת