88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מאפה בצק עלים עם גבינות ועלי מנגולד

אחד המאפים הכי אהובים עלי, זה בצק עלים. יש אינספור אפשרויות הכנה עם הבצק הזה, מלוח מתוק. הפעם אביא מתכון מלוח.

המתכון לא מסובך וקל מאוד להכנה.

מצרכים:

1. 1 חבילה בצק עלים מרודד - רצוי בטעם חמאה

2. 1/2 קילו גבינות מעורבות: חמד, קשקבל, צהובה

3. 2 חבילות עלי מנגולד

4. 2 בצלים קצוצים

5. 3 כפות קמח

6. כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה פלפל שחור

7. 2 ביצים (1 לתערובת ו-1 למריחה מעל המאפה)

8. שומשום

הכנה:

1. לשטוף ולקצוץ את עלי המנגולד

2. לטגן את הבצל, להוסיף את המנגולד, לטגן עד שהמים יתאדו. לערבב כל הזמן עד שהמים יתאדו

3. לשים במסננת להגיר נוזלים לחצי שעה

4. לאחר חצי שעה, להדליק את התנור ולחמם ל-190 מעלות

5.  לערבב בקערה: גבינות, 1 ביצה, קמח, מלח ופלפל שחור

6.  לרדד את הבצק מעט לאורך

7. למרוח מעל הבצק את הגבינות, מעל הגבינות לפזר את עלי המנגולד

8. לגלגל לרולדה ולהכניס למקרר לחצי שעה

9. להוציא מהמקרר, לחתוך לפרוסות עבות ולהניח בתבנית

10. למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום

11. לאפות כ-3/4 שעה, לבדוק את המאפה אם אפוי מלמטה. אם לא אפוי לכסות בנייר אפייה ולהמשיך 
לאפות עוד 10         דקות עד שהתחתית מזהיבה.

קצת צילומים על התהליך - הבצק המרודד ומעליו הגבינות

 המנגולד מעל הגבינות

 הבצק חתוך ומונח בתבנית

 פיזור השומשום

 המאפה מוכן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת