88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות קוריאניות

לחמניות קוריאניות

 

 

את הבצק לשים  ומעבדים בידיים,

סוד ההצלחה טמון בהתפחה הממושכת, ובסבלנות,

מתקבלות 6 לחמניות קטנות ,רכות רכות, והריח ממלא את הבית.

 

 

 

בסיר מעל אש נמוכה, ממיסים 3 כפות חמאה,

מוסיפים  1/2 כוס חלב קר,

 מוסיפים  2 כפות סוכר, ומערבבים,

מוסיפים 1/4 כפית מלח, 

 מוסיפים  1 ביצה גדולה, מערבבים כל הזמן, צריך להגיע למצב פושר, (להזהר מחמום יתר מה שמדכא את השמרים),

 מוסיפים 2 כפיות שמרים יבשים,  ומערבבים,

התפחה ראשונה:  מוסיפים  1+1/2 כוסות קמח רגיל, מערבבים כדקה, מתקבל בצק דביק..

מכסים את הסיר במכסה, ומתפיחים שעה,

התפחה שניה:  לשים  כדקה, ומתפיחים שוב, 30 דקות,  בסיר מכוסה.

 לשים פעם נוספת, עכשיו הבצק כבר רך ונעים,  מעצבים לצורת כדור,

אוספים קצוות למטה תוך כדי, כך  מוציאים ממנו את האוויר.

מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות,  מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים,

 וכל חלק לשלושה. קיבלנו 6 פיסות בצק שוות,

 נוטלים חלק אחד, ומגלגלים לגליל דק, משטחים קלות ועושים קשר, לא הדוק מדי,

כאשר הקצה רק מבצבץ מלמעלה,  מעצבים יפה כל לחמניה בשתי הידיים, שתהיה עגולה  וסימטרית מבחוץ,

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה ,

התפחה שלישית: מסיימים לעצב את כל הלחמניות, ומכסים לתפיחה אחרונה של שעה, בתוך התבנית. 

(אחרי 30 דקות  הן כבר נראות תפוחות, כדאי להתאזר בסבלנות ולהמתין שעה שלמה, להשגת תוצאה טובה יותר),

 מחממים מראש תנור אפיה ל- 175  מעלות, מורחים בחלבון (לבן)  של ביצה, לקבלת ברק,

אופים  עד לגוון זהוב /שחום, 

מתענגים על לחמניה עם ריבה ביתית טובה /או חמאה

המבורגר / ביצה,

או ללא תוספות, 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת