88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני המן טוקסידו

אוזני המן טוקסידו

אוזני המן טוקסידו

 

1. לבצק וניל:

 200 גר' קמח,

 130 גר' חמאה,

60 גר' אבקת סוכר,

 1 סוכר וניל,

 2+1/2 כפות מים קרים,

אופן הכנה:

במעבד מזון,  מעבדים בצק ללא המים, למרקם פירורי,

מוסיפים את המים וממשיכים לעבד, קצרות,

מוציאים 100 גר' מהבצק , ומרדדים דק, בין שני דפי אפיה, מקררים,

את יתרת הבצק מעצבים  לגליל עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים. 

2. לבצק השוקולד:

180 גר' קמח ,

20 גר' קקאו,

80 גר' אבקת סוכר,

130 גר' חמאה,

2+1/2 כפות מים קרים,

להכין בדיוק כמו הבצק הלבן.

כאשר הגלילים ממש קפואים,

 לעטוף כל אחד מהם בבצק בצבע המנוגד, ולהדק,

 להקפיא שוב.

 לחמם תנור ל-  170 מעלות,

 לפרוס לפרוסות בעובי  1.5 ס"מ,

למלא במילית הרצויה,  לקפל למשולשים,

 לאפות בתבנית מרופדת נייר אפיה,  15 - 20 דקות

 

מילית לבחירה: תמרים / או פרג

 

 

מילית תמרים:

250 גר' תמרים מגולענים, 1/3 כוס שמן קנולה,

קינמון, ציפורן, הל לפי הטעם,

לטחון הכל ולכדרר ,

להניח במרכז עיגול הבצק ולסגור לצורת משולש,

 

מילית פרג:

1 כוס חלב,

חצי כוס סוכר,

חצי כוס דבש,

50 גר' חמאה,

להרתיח על אש נמוכה,

 להוסיף 200 גר' פרג טחון טרי,

להוסיף 2 כפות סולת /או שתי כפות פירורי לחם לספיחת הנוזלים

 

 

מילית תמרים:

250 גר' תמרים מגולענים, (או מחית תמרים),

 1/3 כוס שמן, 

קינמון, ציפורן, הל- לפי הטעם,

*אם משתמשים בתמרים מגולענים טוחנים הכל יחד, מכדררים וממלאים. 

**אם משתמשים במחית תמרים, מערבבים עם התבלינים,

ומוסיפים שקדים גרוסים 2-3 כפות. מערבבים וממלאים.

 

 

את הגליל הקפוא  פורסים לעיגולים, ומרדדים  מעט בין שני ניירות אפיה,

מוכנים לאפיה

 

 

 

אחרי אפיה, מאחסנים בקופסה סגורה לשמירת הפריכות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת