11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרוסות חצילים בתנור בתחמיץ

פרוסות חצילים בתנור בתחמיץ

פרוסות חצילים בתנור בתחמיץ

טעים ופיקנטי

 

חציל יפה וארוך לשטוף , לפרוס לעיגולים בעובי  1/2 ס"מ לערך,

לפזר מלח גס, ולהניח במסננת להגרת נוזלים,

או על קרש חיתוך מוטה בשיפוע,  אל הכיור, 

להשהות כך כ  - 40 - 30 דקות ,

לחמם תנור אפיה ל- 250 מעלות,

 לשטוף את פרוסות החצילים מהמלח, 

להכין תבנית תנור שטוחה מרופדת בניר אפיה, ולרסס שמן קנולה,

לסדר את פרוסות החציל בשיכבה אחת, ולרסס מעל בשמן קנולה, 

להכניס תבנית לתנור, לאפות עד שמשחים, להפוך כששחום מלמעלה,

* אם מכוונים אאת התנור על טורבו , אפשר שישחימו משני הצדדים, יש להוציא את השחומים למגש צינון,

 לתחמיץ: 

לקלף כמה שיני שום שאוהבים ולפרוס דק בסכין  / או לכתוש אותם בכותש שום. 

למדוד בכוס כמות שווה של חומץ טבעי 5% + מים, (כדי כיסוי החצילים)

להביא לרתיחה, להוסיף מעט סוכר לשבירת החמיצות, להוסיף מלח דק, ו 1/2 כפית סחוג אדום,

 לבשל כדקה, להוסיף כף שמן קנולה,  לטעום  ולתקן תיבול, ולקרר,

בקופסת פלסטיק עם מכסה,  או פיירקס עם מכסה, מסדרים בשכבות פרוסות חציל ושום, ומעל הכל יוצקים את התחמיץ המקורר,

אפשר לאכול כבר באותו יום,  

שומרים במקרר  שבועיים שלושה, 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת