88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך וניל

רוגלך וניל

רוגלך וניל 

 

Image result for RUGELACH PICTURES

 

עם שלוש אופציות לזיגוג,

מצרכים לבצק:

4 + 1/2  כפיות שמרים יבשים,

 1/2 כוס מים פושרים,

1 כף סוכר,

4+1/2 כוסות קמח רב תכליתי,

 1/2 כוס שמן קנולה, או מרגרינה מומסת ומקוררת ,

 3/4 כוס חלב  (אפשר חלב סויה),

1/2 כוס סוכר,

2 ביצים,

1/2  כפית מלח, 

1 כפית תמציתצ וניל.

למילית:

3/4 כוס מרגרינה  מומסת / או חמאה מומסת,

1+1/2 כוסות סוכר,

1/4 כוס סוכר וניל,

לזיגוג אחרי אפיה:

1/4 כוס ג'לי תפוחים

1/4 כוס מים,

אופן הכנה:

הבצק:

בקערת המיקסר + וו לישה לערבב שמרים יבשים + מים פושרים,+סוכר  עד שאין גושים,

להניח כ- 10 דקות עד  שהשמרים מבעבעים  ותוססים, (אם זה לא קורה. סימן שהם מתים ויש להכן מחדש), 

אחרי שתפחו ותססו,

ורק אז , להוסיף 4 כוסות  הקמח + שמן/ או מרגרינה מומסת ומקוררת!

להוסיף + חלב +  סוכר + ביצים,  ואת המלח בסוף,

לערבל חמש דקות במהירות איטית, עד  עד שהבצק מתגבש ומתאחד,  ורך,

לעבד את הבצק בידיים, לכדור,  לשמן מכל הצדדים ולשמן קערת התפחה ולהעביר אליה את הבצק,

 לכסות במגבת מטבח, ולהתפיח כשע ה, במקום חמים.

כאשר הבצק הכפיל נפחו,  לחלק ל- 6 חלקים, ולעבוד כל פעם עם חלק אחד.

 

אופן הכנה:

להכין תבנית מרופדת נייר אפיה,

 

מילית:

להמיס את החמאה ולהניח בצד,

בנפרד,  לערבב את הסוכרים ולהניח בצד,

על משטח מקומח קלות, לרדד דק,  חלק אחד של הבצק   לצורת עיגול,

במברשת אפיה למרוח שכבה דקה של חמאה, ומעליה לפזר  את תערובת הסוכר, 

 בעזרת גלגלת פיצה או סכן חדה, לחלק  ל 16 משולשים, ולגלגל מהצד הרחב לכיוון הקצה, לצורת רוגלך, 

להניח בתבנית. כשהקצה מתחת, כדי שלא יפתח בזמן התפיחה והאפיה, לסדר את הרוגלך בצפיפות בתבנית,

 לכסות במגבת, להניח לתפיחה של 30 דקות עד שעה, במקום חמים.

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את התבנית, 

לאפות עד לגוון  זהוב שחום, כ- 20 דקות,

 

אופציות לזיגוג:

1.  זיגוג  לפי המתכון

אופן הכנה:

בזמן שהרוגלך נאפים  להכין את הזיגוג,

  בסיר קטן, 

לערבב ג'לי תפוחים + מים, 

לבשל בחום נמוך עד שהג'לי נמס,,

להכין מברשת אפיה, 

מיד עם הוצאת הרוגלך מהתנור למרוח את כולם בזיגוג

לצנן בתוך התבנית.

 לחילופין אפשר להכין

2. סירופ סוכר מים  ולימון

להרתיח 1/3 כוס סוכר  + 1/3  כוס מים + 1 כף  מיץ לימון,

לבשל כ-5 דקות,  עד שנעשה סמיך וצמיגי  לקרר,

 למרוח על הרוגלך מיד כשיוצאים מהתנור. 

3.  סירופ חלב וניל

1/2 כוס חלב +  3 כפות סוכר + 1 כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)

להרתיח עד המסת הסוכר, לקרר, 

למרוח על הרוגלך מיד עם צאתם מהתנור,

 

 

*הציפוי מונע התיבשות המאפים, ומעניק להם  ברק.

אפשר להקפיא, בקופסה אטומה,

ולחמם באוב/ בתנור, ן ב-170 מעלות מכסה רופף ברדיד אלומיניום מעל או נייר אפיה,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת