88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד

 

 

500 גר' שוקולד מריר 70% קקאו

2 כפות   golden syrup (או סירופ תירס(),

 

125 גר/ חמאה ללא מלח,

4 ביצים,

1 כף אבקת סוכר,

1 כף קמח תופח מנופה.

שוקלד מומס לקישוט וציפוי,

 להגשה: סורבה שוקולד / גלידת וניל 

קפה מסקרפונה:

200 גר' גבינת מסקרפונה,

2 כפות קפה נמס,

2 כפות   pure icing sugar

2 כפות סוכר,

הוראות הכנה:

 לחמם תנור ל- 220 מעלות, 

לשמן תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ מסביב לטבעת, ולרפד תחתית התבנית בנייר אפיה, לסגור מעליה את הטבעת,

להמיס שוקולד  + golden syrup +חמאה  בסיר  קטן מעל סיר מים רותחים, ( באן מרי) מבלי שתחתיתו תיגע במים הרותחים,,

להניח בצד לצינון.

בקערת המיקסר להקציף ביצים + סוכר, 10 דקות עד לקבלת קצף קשה ויציב,

להוסיף בעדינות בתנועות קלות את הקמח, ואז את השוקולד המומס, 

לערבב לתערובת אחידה וחלקה,

 להעביר לתבנית אפיה, לאפות בשלב אמצעי של התנור בדיוק 12 דקות, 

להוציא מההתנור ולשחרר את העוגה מדפנות התבנית בסכין דקה וארוכה.

לשחרר את הטבעת, להכניס את העוגה לצינון של שעה במקרר,

שלב הקירור חשוב מאוד לייצוב אמצע העוגה, טרם הציפוי,

לקרם קפה מסקרפונה:

בינתיים: להמיס נס קפה ב-1 כף מים רותחים, להניח בצד לק'רור,

לערבב יחד, קפה +מסקרפונה+סוכר, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

ליצירת עלי שוקולד,

לשטוף עלי עץ תפוז למשל או לימון היטב וליבש במגבת נייר ,

להבריש בשוקולד המומס את  פני העלים, להניח לשוקולד להתקרש.

 להסיר את העלים האמיתיים, 

פורסים ומגישים את העוגה עם כף קרם מסקרפונה+קפה,  מעל, בקישוט עלה שוקולד,

ובצד כדור סורבה שוקולד, או כדור  גלידת ווניל, או כדור גלידת פירות יער.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת