88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך שמרים

רוגלך שמרים

רוגלך שמרים

 

לבצק:

500 גר' קמח, (4.5 כוסות חד פעמיות,,

1 כף שמרים יבשים, 

1/2 כפית מלח, (להוסיף רק בסוף כשכל המצרכים מעורבבים כבר, שלא יבוא במגע  ישיר, עם השמרים 

1/2 כוס סוכר,

 2 שקיות סוכר וניל  (או 1 פקק של תמצית וניל מבקבוקון),

2 כפות סוכר לבן,

1 ביצה שלמה,

1/4 כוס שמן,

1+1/2 כוס מים

מכינים בצק  בתחילה רק עם 1 כוס מים,

מערבבים  בקערת מערבל, עם וו לישה, 

כל החומרים, ומוסיפים מחצי כוס מים הנותרת, לפי הצורך כדי  יצירת בצק רך מאוד ודביק.

מערבלים כ- 10 דקות,

 מתפיחים בקערה מכוסה, להכפלת הנפח, כ- 40 דקות או יותר אם קר בחדר.

 

סירופ לזיגוג:

מרתיחים 1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס מים + מיץ מחצי לימון  עד שמתקבל סירופ צמיגי וסמיך,

 

למילית:

3 כפות גדושות קקאו,

כוס  גדושה,(  חד פעמית של שתיה קלה) סוכר,

1 כפית גדושה נס קפה,

1/3 כוס שמן קנולה,

לערבב היטב, ואם יש צורך, לדלל בעוד מעט שמן למרקם נוח למריחה,

עיבוד הבצק:

עובדים על משטח מקומח לפי הצורך.

את הבצק שתפח, מחלקים לשני חלקים שווים. 

(אם רוצים רוגלך קטנים יותר  מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים),

מכינים שני כדורי בצק ומרדדים כל אחד  לעיגול בעובי 1.5 ס"מ בלבד.

מחלקים את המילית בצורה שווה,  מורחים בעזרת כף, משאירים שוליים  של 0.5 ס"מ ללא מילית,

אוספים את שולי הבצק כמו צרור, שהמילית בתוכו, מצמידים את הקצוות לאטימה וסגירה,

 והופכים את הצרור עם החיבור למטה,

 חוזרים על הפעולות עם עיגול הבצק השני, ומניחים למנוחה של 30 דקות לערך,

מרפדים תבנית תנור שטוחה וגדולה, בנייר אפיה,

מקמחים משטח עבודה ומערוך

לוקחים עיגול בצק אחד, ומרדדים הכי דק שאפשר. ממש דק דק.

מחלקים לארבעה משולשים שווים בעזרת גלגלת פיצה / או סכין חדה מאוד.

כל רבע בצק מחלקים  ל5 - 6 משולשים צרים,

מגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הקצה שלו, 

מניחים בתבנית במרווחים.,

מכסים במגבת מטבח, מתפיחים 30 דקות

בינתיים מחממים תנור אפיה לחום 200 מעלות.

מברישים את הרוגלך בחלמון ביצה  (הצהוב), + כף מים

מכניסים תבנית לתנור, לאפיה של  20-15-  דקות, או עד שזהוב שחום

ברגע שמוכן להוציא,(אפילו בודדים),  לא ליבש יותר מדי זמן בתנור,

 

זיגוג: מורחים מיד בסירופ סוכר, בעזרת מברשת אפיה.

אפשר להקפיא, ולהפשיר בטמפרטורת החדר, 

 

 

Image result for ROGELECH PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת