66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

טוטואי לחם קווקזי

טוטואי לחם קווקזי

אחד התחביבים שלי בזמני החופשי לשוטט ברשת וכשאני רואה מאפה שמרים אז אני מסתנוורת אין אין על מאפי השמרים מיד רשמתי וכמובן הכנתי אין לי הרבה מילים מלבד להגיד תשמעו מי שלא מכין מפסידדדדד בגדול ולא סתם אני אומרת. הנה לכם מאפה שתוכלו להגיש ליד סלט ירקות גדול וזיתים ואתם בעננים.. וכולםם מתענגים.המתכון של אלונה איזנברג. כשנכנסתי לבלוג שלה היא הביאה צילומים מחנות למוצרי חשמל שליד ביתי..והסיפור היה מוכר רק מענין איך היא קלטה אותו? טוב חדל פיטפוטים לתמונות ולעבודה אמת כמעט כלום עבודה...ומאפה שמפיץ את ריחו בכל הבית.

 

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

1 כף סוכר

כף שטוחה שמרים יבשים // 25 גרם שמרים טריים

חצי ליטר מים מהברז (אולי קצת יותר הכל תלוי בסוג הקמח )

למילוי:

100 גרם חמאה מומסת וקרה (אפשר פחות)

3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים במעט שמן זית// קנולה//חמאה

אפשריות לתוספות :

גבינה מלוחה קשה מגורדת//  פירה עם בצל מטוגן // עשבי תיבול // ממרחים לסוגיהם כמו פסטו / ממרח עגבניות מיובשות /טפנד זיתים/ תתפרעו  כיד הדימיון.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב קמח מלח וסוכר להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך אך לא דביק.

לקמח קערה במעט קמח לכסות ולהתפיח כחצי שעה .

ליצור כדורים במשקל של 250 גרם כל אחד לכסות ולהתפיח שוב כרבע שעה.

להתחיל לרדד כדור ראשון לעלה דק למרוח במעט חמאה מומסת לפזר מעט מהמלית ולגלגל לרולדה . את הרולדה מגלגלים לשבלול  ומרדדים עם המערוך לעובי של 1 ס"מ (לא יותר עבה כי אז המאפה לא יהיה מוכן מבפנים וישאר בצקי )

מכינים מחבת עם תחתית עבה ומחממים אותה כמה דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה (השימוש בלהבהת גז הכי גדולה בגז שלכם והלהבה שתהיה נמוכה מאוד) 

שמים את המאפה על המחבת ומטגנים בסבלנות עד הזהבה יפה משני הצדדים ( זה לוקח זמן אבל שווה ) אני ללחם החלבי שמתי פרור של חמאה לטיגון אבל ממש אין צורך למי שלא רוצה .בזמן שמטגנים את הלחם הראשון מרדדים את הכדור השני ממלאים וחוזרים על אותה פעולה עדדדדד שמסיימים את כל הבצק .אוכלים חםםם וגם קר זה כל כך טעיםםם wink שמבטיחה לכם שיהיה לזה ביקוש לעוד ועוד.

אם תצמדו להוראות המאפה יהיה פיגוזזזז

 איזו ארוחה מחכה לכם  עם סלטטט ענק מושלםםםם

למאפה הפרווה מרחתי על בבצק שמן זית.

תהנו ושיהיה בהצלחה

תודה ענקית לאלונה

שלכם מכל ה  טובה

 

לחם קווקזי עם פירה ובצל פרווה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת