88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שמרים/צמות במילית שוקולד - לאה

21/10/2018
עוגת שמרים/צמות במילית שוקולד - לאה
 
 
עוגת שמרים / צמות שוקולד
 
זאת עוגה שמפוצצת בשוקולד
עוגה שאוהבים...מי שטועם רוצה עוד...
עוגה שמתגעגעים אליה...
 
 
חומרים:
1ק"ג קמח
1 מרגרינה בלי מלח, רכה. /רצוי מאוד חמאה 200 גר'
1/2 כוס סוכר 
2 כוסות חלב פושר
3/4 כוס מים פושרים /עדיפות לחלב
קוביית שמרים טריים /או שימרית
 4 חלמונים,
1 כפית משפר אפיה
 
אופן הכנת הבצק:
לשים את השמרים הטריים בקערית עם כף סוכר ו 3/4 כוס מים פושרים/ או חלב, להניח בצד לתסיסה.
בקערת המיקסר לשים קמח, להוסיף יתרת הסוכר לערבב, להוסיף מרגרינה רכה / או חמאה, חלמונים ושתי כוסות חלב, להוסיף תערובת השמרים, ולערבל היטב, לנקות עם מרית את הדפנות, להמשיך וללוש היטב,  שלא יהיו גושים, כ- 10 דקות ,
להניח לתפיחה מכוסה בניילון נצמד  ומגבת, עד להכפלת הנפח . בשלב זה לא להוסיף קמח.
 
 
 
 
 
מילית שוקולד:
2 מרגרינה בלי מלח, רכה / רצוי מאוד חמאה  400 גר'
8 כפות קקאו רגיל / או הולנדי (לא ממותק) 
20 כפות סוכר = (2 כוסות מדידה אוניברסליות)
אופציה לגיוון טעמים: כף תמצית וניל/ או שקית סוכר וניל / או כפית קינמון /  או כפית נס קפה לא מגורען /  או כף  תמצית רום.
לערבל בקערת המיקסר את  כל מצרכי המילית עם וו הקצפה,  לקרם שוקולד עד לקבלת מרקם חלק שניתן למריחה.
אם הוא מוצק מידי למריחה, וזה קורה בסתיו ובחורף,  לחמם כמה שניות במיקרו. לא יותר מידי, שלא יתפרק ,או להניח את הקערה עם הקרם מעל קערת מים רותחים לכמה דקות ולערבב.
  
 
הכנת הצמות:
לחמם תנור ל-  180  מעלות.
לחלק את הבצק שתפח לחמישה כדורים שווים ולעבד מידיים לכדור חלק, לעבוד  על משטח מקומח,
 
כל כדור בצק לרדד לגודל 25/ 25 ס"מ בערך, למרוח שתי כפות גדושות מקרם השוקולד, לגלגל לרולדה.
לקמח את המערוך והידיים לפי הצורך, וגם מעל הרולדה (אם נדבק),
 
               
את הרולדה להאריך בעזרת מערוך, עד להכפלת האורך, ולקפל לשניים.
 
 
 
את הרולדה המקופלת, להאריך שוב בעזרת המערוך עד לאורך התבנית, כמעט, (היא תתארך גם תוך כדי עבודה),
 לעשות שני חתכים עם סכין , באופן שקצה אחד נשאר מחובר , והקצה  השני חתוך עד הסוף.
 
התקבלו שלוש רצועות אותן קולעים לצמה .
 מניחים בתבנית שטוחה וגדולה של התנור נייר אפיה / או רק לקמח קלות את התבנית
את הרולדות מסדרים בתבנית כשהן  מונחות לסירוגין ראש (רחב) ליד קצה (צר),  באופן שמאפשר תפיחה אחידה.
( באפיה הן תמלאנה את כל התבנית), 

*לא לדאוג לגבי יציאת המילית, הצמות תופחות מאוד באפיה, והמילית נשארת על ובתוך הבצק

 
 
למרוח את הרולדות בחלמון ביצה טרוף + כף וחצי מים + 1 כפית סוכר.
להכניס לאמצע התנור, ולאפות  - 180- מעלות, עד לצבע שחום יפה, לא לשרוף.
 
 
 
 
סירופ:
 
 להרתיח בסיר קטן כ- 5 דקות על אש קטנה,
3/4 כוס מים,
3/4 כוס סוכר,
מיץ מחצי לימון לפחות
 עם הוצאת התבנית מהתנור, לצקת מהסירופ עם כף לאורכן של הרולדות . (אפשר בעזרת מברשת )
בסיום מתקבל ברק יפה, והריח והטעם שווים כל מאמץ.
    
                                  
                                         
                     
 
טיפ סירופ:
כל פעם שמכינים מאפים שדורשים טבילה או משיחה בסירופ, נשארת כמות סירופ שלא השתמשנו בה,
 לאסוף הכל בצנצנת במקפיא, תתפלאו כמה סירופ מצטבר,
 ואגב הסירופ לא קופא ממש, ונשאר סמיך ומוכן למשיחה במברשת, ישר עם הוצאתו מהמקפיא.   
למי שמוטרד, מקסימום להוציא למקרר כמה שעות קודם,
או על השיש שעה לפני השימוש.
                                                                                         
   
 
 
 
אפשרות אחרת לעיצוב: 
לגלגל את הבצק עם המילית
לחצות ל- 2 חלקים,
וללפף כבורג .  להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
כאשר הצד החתוך כלפי מעלה.  
 
    
                                      

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת