22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

פלפלים בתחמיץ. דליקטס של ממש.

 

אתם בטח יודעים שלפעמים רוצים משהו ליד המנה העיקרית. אבל לא החמוצים הרגילים.

אז הנה מה שלמדתי מאמא שלי. הגברת כבר בת יותר מ-88, אבל כשהיא נכנסת למטבח ומתחילה לבשל - היא שוכחת את הגיל שלה. יכולה לעבוד שם יום שלם, לטפס על סולמות כדי להוריד מהארונות כל מיני דברים, למרות כל התחנונים שלי שתפסיק עם זה (נהיה לי רע כשאני רואה את זה במצלמות המעקב) ומה לא.

פלפלים (רגילים) בתחמיץהתמונה של הכנה נוספת עם כמות של 6 פלפלים..

כרגיל אצלי - מי שרוצה לשנות כמויות לפי צרכיו, טעמו והמצאי בביתו - אצלי שום דבר לא קדוש.

במתכון שבתמונה 6 פלפלים. למתחילים (לצורך נסיון) אפשר להסתפק בשניים או שלושה.

אפשר להתחיל מהכנת התחמיץ או מקליית הפלפלים. זה לא משנה משום שממילא הם "יפגשו" אחרי יותר משעה לאחר ההכנה.

קולים 6 פלפלים גדולים אדומים, צהובים, כתומים, ירוקים בהירים (לא את הכהים כי הם מרירים מדי), כמובן שטופים ומנוגבים, בגריל או על האש. אני עושה את זה בגריל של תנור - חום עליון בלבד (בכמות קטנה - אפשר בגריל של טוסטר אובן). צריך לשים קרוב מאד לגוף החימום של הגריל אך שלא יהיה מגע ביניהם. זה צריך לצאת עם קליפה די שרופה. מדי פעם מסובבים/מגלגלים אותם שהקליה תהיה מכל הכיוונים. צריך להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט (לא הרבה). אנחנו רוצים את הפלפלים קלויים. לא מבושלים ולא אפויים.

אחרי הקליה מוציאים לקערה גדולה או סיר גדול ומכסים מהר בניילון נצמד. אנחנו רוצים שהפלפלים יזיעו. זה עוזר מאד בקילוף ובטעם.

אחרי שהם מצטננים (שעה וחצי לפחות), מסלקים את "הפקקים" (הגבעולים שלהם. הכל כבר רך והם יוצאים לבד) מכל פלפל לחוד. צריך לשמור את הנוזלים הניגרים בתוך הסיר. לא לשפוך. נצטרך אותם. מאד מעשיר את הטעם. מקלפים (ואם לא יוצא הכל - לא נורא), קורעים ל- 4-6 פלחים ומניחים בכלי אחסון גדול מספיק להכלת הפלפלים והנוזלים. 

 

הכנת התחמיץ.

מרתיחים מים (אבל עוד לא משתמשים בהם). בערך ליטר, למרות שלא נשתמש בהכל.

לקערה או כלי קיבול אחר (העיקר עמיד בחום) בו תשמרו את הפלפלים מכניסים (אני השתמשתי בקערה והעברתי אח"כ לקופסת פלסטיק עם מכסה):

 4-6 שיני שום גדולות פרוסות דק.

4 גרגירי פלפל אנגלי (למי שלא יודע - זה בכלל לא פלפל).

2-3 עלי דפנה שבורים לחצאים.

כף סוכר.

2 כפות חומץ.

שתי כפות שמן זית.

כפית שטוחה מלח דק

אופציה (שאני מימשתי) סחוג חריף חריף שקיבלתי מתימני אסלי שמכין אותו בבית. רק מלהסתכל עליו מתחילים לבכות. ממש בכמות קטנה על השפיץ של הסכין. לא יותר. תחליף טוב הוא "חריף אש" של חברת "אוליביה". כפית שטוחה ועוד קצת. מי שיש לו סחוג אחר או פלפל חריף אחר - לפי הטעם. אבל הצעה לפעם ראשונה - מאד בזהירות וקמצנות. שלא ישרפו לכם הלשון והגרון.

עוד אופציה שמימשתי - קמצוץ טימין (אני השתמשתי בטימין יבש מקופסא). ממש משהו סמלי כי לטימין יש אופי להשתלט על הטעם. משהו שייראה כמו כמה נמלים בודדות שמצאו את דרכן לקערה.

לערבב קצת.

לצקת על כל העסק כוס וחצי עד שתיים מהמים הרותחים (ואם הם כבר לא רותחים - להרתיח). לערבב ולכסות במכסה (לא במגבת). רצוי קודם בנילון נצמד ועליו המכסה.

שימו לב שהפלפלים עוד בכלל לא בפנים. הם יכנסו יותר מאוחר. לא עכשיו מכאן אפשר להבין שהפלפלים נכנסים אחרונים לתחמיץ.

לתת לכל העסק לעמוד שעה לפחות, אפילו טיפה יותר. (אחרי זה אפשר להעביר לכלי פלסטיק או אחר שאפשר לסגור/לכסות עם מכסה תואם).

אחרי ההמתנה, מקלפים בידיים את הפלפלים לגמרי. הפלפלים קלים לקילוף כבר אחרי הקליה, כאשר התקררו קצת (שלא לשרוף את האצבעות).

קורעים אותם לפלחים (בפלפל גדול זה בערך 6-8 פלחים קצת סמרטוטיים - זה בסדר), מכניסים לקערה עם המים ומוסיפים את הנוזלים שהגירו הפלפלים. קצת לערבב.

משקיעים את הפלחים שיהיו טבולים לגמרי בנוזלים ונותנים לזה לעמוד עוד לפחות שעתיים (אחרי שעה כבר אפשר להכניס למקרר ורצוי ללילה).

אם חסרים קצת מים - מוסיפים מהמים שכבר לא רותחים שנשארו מקודם.

איכסון ושמירה במקרר.

מעדן ממש.

אבל תיזהרו. אם שמתם פלפל חריף או סחוג כמו שאני שמתי (חריף חבל"ז), מי שיאכל את זה בהתחלה - יגיד שזה לא חריף בכלל.

אחרי הביס השני - יגיד שזה חריף בקטנה.

אחרי הביס השלישי או הרביעי - יגיד שזה חריף.

אחרי עוד כמה ביסים יגיד שזה חריף אבל בסדר ממש.

אחרי יום הוא יגיד שהטעם עוד אצלו בפה.

אחר כך הטעם מתעדן מעט.

תהנו וספרו איך היה.

יצא לי מעדן ממש אבל אני בספק עם הבנות שלי תאכלנה את זה. לשם שינוי ממש לא 'כפת לי. לא ירצו - לא יאכלו.

בפעם הבאה אני הולך על דבר מאד דומה אבל עם פרוסות חצילים קלויים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת