88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אצבעות לחם שום

01/08/2016
אצבעות לחם שום

 

 

אצבעות לחם שום 

הוגשו כפתיח לארוחת פיצות (קישורים למטה) 

מצרכים:

4 כפות שמן,

500 גר' קמח לבן רגיל (ארבע כוסות מחוקות),

1 שקיק סוכר וניל,

 1 כף שמרים יבשים,

1 כף מלח,

 1 ביצה,

1 כוס מים חמימים

לציפוי: 

 חלמון טרוף + 1 כף מים,

אופן ההכנה:

 בקערה מערבבים

קמח + שמרים + סוכר

מערבבים ומוסיפים מלח, ומערבבים,

 מוסיפים ביצה ושמן ומערבבים,

מוסיפים בהדרגה את המים, (לא בבת אחת),

הבצק אמור להיות רך, נוח ולא דביק,

 מרססים שמן בקערת התפחה, מרססים על  הבצק מעל,

 מכסים ומתפיחים כ- 20 דקות,

הכמות מספיקה לשתי תבניות תנור

 

 

 מכינים את חומרי התיבול:

10 שיני שום טרי כתוש,

חופן פטרוזיליה קצוצה,

1 כפית מלח,

 1/4 כוס שמן זית,

לעבד כל המצרכים במג'ימיקס, לעיסה נוחה למריחה,

 הכנת לחם שום:

מחלקים את הבצק לשניים,

 עובדים עם חלק אחד על משטח משומן קלות,

 מרדים לא עבה ולא דק מדי,

 חותכים לרצועות בגודל הרצוי, ובאורך 12 - 15 ס"מ

מרפדדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה, מסדרים עליה את הרצועות,

 במרווחים קלים, מכסים ומתפיחים 15 דקות. 

מחממים תנור ל- 200 מעלות,

 מורחים ביצה טרופה,  על הרצועות, מורחים בעזרת מברשת את חומרי התיבול,

ומכניסים לאפיה כ-20 דקות,

 או עד שמזהיב, מוציאים תבנית מורחים שוב מחומרי התיבול, 

מסדרים בסלסלת לחמים ומגישים לשולחן. חמים

 

קרדיט: הספר של עדה 
 
הערה:
מכיוון שהמאפים היו מיועדים לארוחת ערב עם אורחים, ואיני אוהבת לחץ של הרגע האחרון,
הכנתי את הבצק בבוקר, יצאתי לי בנחת לסידורים, הבצק תפח לו במקרר, נתתי לו את כל הזמן הדרוש,
למלא את קערת ההתפחה, ורק כ 40 דקות לפני כניסת האורחים, התחלתי להכין את  האצבעות לפי המתכון, כולל התפחה,
כדי שיוגשו חמים לשולחן, מזל שצילמתי מיד, אחרת לא הייתי מספיקה, ידיים נשלחו בחמדה, וחטפו אותם במהירות, והסלסלה התרוקנה...
 
הפיצות שהכנתי לארוחה
 
פיצה איטלקית (ללא התפחה אפשר להכין שעות מראש, מתכון בקישור)
פיצה הפתעות  קצרה מחמאות על העיצוב המיוחד, כמו בפיצריה,
indecisionעם כל הצניעות, ויש צניעות, כן?
מבחינת כמות הפיצות שיצאו, זה לא כמו בפיצריה, זאת לגמרי פיצריה ביתית איכותית עשירה ועתירה בכל טוב,

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת