55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מאפה "תלושותי"

05/02/2016

המתכון הוא אותו מתכון בסיסי של בצק שמרים מלוח הפעם בסגנון של מאפה "תלושותי". מבטיחה לכם התלהבות בקרב הסועדים התלשנים.

אז אלו החומרים:

1/2 קילו קמח 

1 כף שמרים יבשים 

1/2 כף מלח

1 כף סוכר

1 וחצי כוסות מים (300 מ"ל סה"כ)

2 כפות שמן זית

למריחה:

ממרח פסטו 

חמאה מומסת במיקרו (אפשרות)

גבינת מוצרלה מגורדת/צפתית קשה מגורדת/פרמזן/קשקבל מגורד...

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר (עם וו לישה) עד לקבלת בצק רך וגמיש. את המים מוסיפים בסוף, באופן מדורג

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומורחים את הבצק בשמן זית, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי (בחורף, ייתכן שמשך התפיחה יהיה ארוך יותר).

לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק בצורה של מלבן לעובי של כ - 1/2 ס"מ. מורחים את ממרח הפסטו ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה קשה מגורדת אחרת. כאן המקום לגוון, במקום הפסטו ניתן למרוח חמאה מומסת, מעורבבת עם שום כתוש ועלי בזיליקום, ממרח טפאנד זיתים או כל מה שתרצו.

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 7*7 ס"מ (בהתאם לגודל התבנית) מורחים תבנית אינגליש קייק בשמן זית או בחמאה מומסת. מסדרים את ריבועי הבצק במגדל ומשכיבים אותו בתבנית, מפזרים עוד גבינה מגורדת מעל. 

 

נותנים לבצק לתפוח שוב בתבנית , בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את התבנית במדף האמצעי של התנור ואופים כ -30 דקות עד שהמאפה זהוב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת