00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קציצות באן-מי (קציצות אפויות נוסח וייטנאם)

02/02/2016

                  

 

 

 

 

 

קציצות אפויות בקלי קלות. המתכון הוא שעטנז בין המטבח הוייטנמי והסיני.

 

קציצות באן-מי  (קציצות אפויות נוסח וייטנאם)

 

1/2 ק"ג בשר טחון פעמיים
1 ביצה
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פירורי לחם
1 גזר מגורר דק
1 כף סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1/2 כף רוטב סויה
4 כפות מיונז
2 גבעולים בצל ירוק - קצוצים
2-3 גבעולים של סלרי עלים (רק העלים) קצוצים
מלח


 


 

 

 

אופן ההכנה



בקערה, לערבב בשר טחון, ביצה, בצל ירוק, סלרי עלים, שום, גזר, פירורי לחם, סוכר, מיץ לימון, רוטב סויה, מלח, מיונז
ופירורי לחם.

להניח במקרר למספר שעות למיצוי הטעמים.

 

לחמם תנור לחום גבוה. להניח נייר אפיה (לא חובה) בתבנית תנור. להכין קציצות ולהניחן בתבנית האפיה. לאפות כ 20
דקות או יותר.


 

 

 

 

רוטב
 
1 כף סילאן
1 כף דבש
1.5 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי שומשום
3 קוביות שום קפוא
מספר עלי סלרי עלים קצוצים
1/2 כף שמן שומשום מזוכך

 
 
לערבב הכל ביחד. להניח בצד.

 

עם סיום אפיית הקציצות לשפוך את הרוטב מעל הקציצות ולכבות את התנור. להשאיר את התבנית בתנור מספר דקות.
 

                                               

 

                                                              לפני האפיה

 

 

 

בתיאבון

 

אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת