88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת אינגליש קייק

עוגת אינגליש קייק

 

 

 

 

לפני שנים הרבה , ואני עושה את צעדי הראשונים במטבח, ללא כל ידע מוקדם,

היתה לי שכנה מנוסה,, דורה היה שמה, והיא השאילה לי את ספר המתכונים שלה,

וממנו העתקתי רבות מהעוגות שהכנתי משך השנים, כאמא וסבתא,

דורה כבר מזמן הלכה לעולמה, והמתכונים עוד מגיחים פה ושם, 

לילדי שם קוד לעוגות טובות וזה "עוגה עגולה" משמע,

עוגה עם קרם, לפעמים עוגת שכבות, לפעמים עוגה מאוד מורכבת,

וזאת האינגליש קייק  נדחקה הצידה עם הזמן, וזכתה לכינוי "הפושטית",

ודוקא בא לי עליה לפעמים, בא לי משהו פשוט, זריז, לא מסובך, רך ונימוח,

לא מתוחכם מדי,  כי לפעמים, הסוד הוא דוקא בפשטות.

אז הכינותי לי...sad

 

 

 

 

 

 

 

עוגת אינגליש קייק

 

עוגה שפוכה, שמכינים בצ'יק 

אני אוהבת אותה לצד הקפה/התה,

היא מקבלת הכל בהאהבה,

 טפטפו ריבת פירות ביתית,

או הוסיפו מעט שוקולד צ'יפס,

גרדו פנימה קליפת תפוז שלם / או קליפת לימון שלם,

 שימו צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות מעל הבצק,

או פזרו  מעל (לני אפיה) תערובת סוכר דמררה וקינמון,

פזרו אבקת סוכר אחרי אפיה,

ואם אתם חייבים, אבל ממש, צפו בקרם,

ותקבלו בכל פעם טעם שונה.

 חלקו  בשתי תבניות מאורכות ויאללה לתנור.

מריחים כבר את הריח... בשבילי, הכי טבעי...

 

 

עם קןנפיטורה ביתית וקלפות הדרים מסוכרות

 

 מצרכים:

2+1/2 כוסות קמח,

1 אבקת אפיה,

150 גר' חמאה,(מרגרינה),

1+1/4 כוס סוכר,

1 גביע יוגורט או אשל או לבן,,

3 ביצים שלמות,

מיץ מחצי לימון,,

1 כפית רום (תמצית).

אופן הכנה,

מחממים תנור ל- 175 מעלות

 משמנים שתי תבניות אינגליש קייק

בקערה לערבב קמח + אבקת אפיה

בקערת המיקסר עם המקצף מערבלים סוכר + חמאה,

למרקם אוורירי ותפוח,

 מוסיפים ביצים אחת אחת, 

מוסיפים גביע יוגורט ,רום ומיץ לימון, (אפשר להוסיף גם קליפת לימון שלם),

מוסיפים  את הקמח, בערבוב איטי, 

ומערבלים עוד כדקה,

 מחלקים בשתי תבניות,

 מוסיפים מה שבא לכם / או שלא,

 ואופים עד שמזהיב יפה.

העוגה רכה ונימוחה,

 ונשמרת יפה מספר ימים  בטמפרטורת החדר,

*אחרי הצינון עטפו  בניילון נצמד, לשמירת הרכות.

 

עם שוקולד צ'יפס וקליפות הדרים ופירות טרופיים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת