55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

לזניית ירקות

שישי בערב, הטלוויזיה פתוחה על ערוץ כלשהו וברקע תוכנית בישול.

כהרגלי בקודש חצי אוזן כרוייה למסך והשאר בחלוקת קשב לדברים אחרים cheeky 

פתאום קלטתי שמשהו מעניין מתרחש על המסך ....לא הספקתי להבין מה קורה ו...הסתיימה לה התוכנית. נו, אז אני אוותר? נראה משהו מיוחד....נחפש, קדימה ....

גיגלתי, חיפשתי ומצאתי .....קבלו את לזניית הירקות על בסיס טורטיות ...מבוסס על מתכון של שי לי ליפא 

 חבילת טורטיות גדולות 

2 גזרים גדולים חתוכים קוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2 גמבה חתוכות לקוביות

שום כתוש

מלח, פלפל 

2 קוביות תיבול איטלקי של דורות 

גבינות : 

2 חבילות ריקוטה (סהכ 500 גרם)

מוצרלה מגורדת (חבילה אחת של 300 גרם)
 

רוטב:

1 קופסא עגבניות מרוסקות ( 800 גרם)

1 כף שמן זית 

1 כפית סוכר 

 

במחבת עמוקה (סוטאז) עם מעט שמן זית לטגן את הבצל ולאחר מספר דקות להוסיף את הגזר עד שמתרכך מעט. להוסיף את שאר הירקות ולהוסיף את התיבול.

לבשל עד שהכל רך. לקרר

לעערבב את מרכיבי הרוטב בקערה

 

לשמן תבנית עגולה 26 (רצוי מתפרקת) .
להניח 2 טורטיות. 
מעל שליש מכמות הירקות
שליש מהריקוטה  
שליש מוצרלה
שליש מהרוטב

שוב- 2 טורטיות /ירקות/רוטב/גבינה

כך 3 שכבות. 

שכבה עליונה שמתי טורטייה אחת ועליה פיזרתי מוצרלה . 

טיפ משי לי ליפא - לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום מכיוון שיש בריחת נוזלים ....

לאפות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כארבעים דקות. 

 

 

אם בחיתוך הלזנייה יש בתבנית נוזלים אפשר ורצוי לנקזם החוצה ....

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת