1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

סיר ממולאים מעורב

24/01/2016

ממולאים ,סיר של בריאות שאף אחד לא יכול לעמוד בפנייו ,

ממולאים מעורבים של עלי מנגולד , חצילונים קטנים ,קישואים קטנטנים ,ובצלים ,

שילוב נהדר של טעמים ברוטב חמוץ מתקתק ,הממולאים מתבשלים על הגז בלהבה

נמוכה ,ולאחר מכן עוברים לתנור ,הטעם שמתקבל מעדן ,שווה את העבודה ,מחזיר

אותי לבית אימי וסבתי ז''ל .

המצרכים:

4 בצלים

6 קישואים קטנים

6 חצילונים קטנים מרוקנים מתוכן

 8 עלי מנגולד רק החלק הירוק

למילוי:

11/2 כוסות אורז

250 גרם בשר טחון

2 שיני שום

1 בצל גדול קצוץ

1 עגבנייה מגורדת

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית נענע יבשה

2 -3 כפות שמן זית

רוטב :

1 ליטר מים

2-3 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

1/2 כפית מלח

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנת המילוי ובישול:

קוצצים את הבצל ומטגנים מעט עד שהבצל הופך לשקוף ,מוסיפים את השום מטגנים מעט

שוטפים את האורז היטב ומסננים

מנוזלים ,מוסיפים את הבצל והשום  המטוגנים ,מוסיפים את הבשר טחון ,עגבנייה מגורדת

תבלינים מערבבים .

מקלפים את הבצלים חורצים חתך עד האמצע מצידו של כל בצל ,מכניסים למיקרו ל3-4

דקות, מקררים מפרידים בקלות את שכבות הבצל ,

את עלי המנגולד רק החלק הירוק חולטים במים רותחים כחמש דקות ,שוטפים במי ברז

מקררים ,

ממלאים את החצילונים המרוקנים במילוי ,וגם את הקישואים ,

ממלאים את עלי המנגולד ,והבצלים .בסיר רחב ושטוח יוצקים 2-3 כפות שמן זית ,

מניחים את עלי המנגולד בשכבה למטה ,מעל ומסביב את הקישואים ,הבצל ,והחצילונים ,

מרתיחים את המים מוסיפים את התבלינים יוצקים על הממולאים מהצד בזהירות ,

מביאים לרתיחה ,מבשלים על אש נמוכה כשעה ,(בודקים שלא חסרים נוזלים אם חסר

 מוסיפים מים רותחים ,טועמים תיבול מתקנים אם יש צורך)מעבירים לתנור מכוסה בנייר

פרגמנט ומעליו נייר כסף לשעה בחום נמוך ,מסירים את הנייר להזהבה קלה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת