1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

כיסוני שמרים במילוי בשר (גוז'גיזה )

19/01/2016

כיסונים קטנים אפויים מבצק שמרים נהדר רך נעים וטעים

במילוי של בשר עסיסי מתובל עם בצל מטוגן ,חגיגה של טעמים בפה ,

אצלינו זה כיסונים ,או לחמניות ממולאות אצל הבוכרים נקרא גוז'גיזה

הבוכרים ממלאים עם בשר כבש והמון שומן ,אני לא אוהבת בשר כבש .

תכינו בתוספת סלט טחינה או חומוס ליד תענוג אמיתי .

4 כוסות קמח

1כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

5 כפות שמן זית

 11/2 כוסות מים פושרים

מעט שמן לשימון הבצק

למילוי :

1/2 קילו בשר טחון

2 בצלים גדולים

1 כפית בהרט

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

מעט שמן לטיגון

לזיגוג על המאפים :

1 ביצה

מעט שומשום

מעט קצח

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים קמח ,סוכר ושמרים לערבב מעט ,להוסיף שמן זית

ואת המים בהדרגה ללוש שתי דקות להוסיף את המלח ,ללוש את הבצק היטב

עד לקבלת בצק רך וחלק ,יוצקים מעט שמן על הבצק ,מכסים את הקערה במגבת מניחים להתפחה

שעה לפחות,

בינתיים מכינים את המילוי במחבת רחב יוצקים מעט שמן ,קוצצים את הבצלים דק

מטגנים עד להזהבה קלה ,מוסיפים את הבשר מטגנים ,מוסיפים תבלינים ,ממשיכים לטגן עד

שהבשר משנה צבע ומוכן לאכילה מניחים בצד לקירור ,

אחרי שהבצק תפח מחלקים ל24 כדורים ,משמנים מעט את משטח העבודה ,פותחים עם היד

כל כדור מניחים במרכז הכדור כף מלאה מהמילוי סוגרים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה

כשהחלק שסגרנו כלפי מטה ,ממשיכים עם כל הכדורים ,טורפים ביצה מברישים את

הכיסונים מפזרים שומשום וקצח ,אופים בחום 180 מעלות כ35-40 דקות עד שהכיסונים

תפוחים וזהובים .

(אני מילאתי בבשר כתף שהיה מבושל קצצתי דק הוספתי בצלים מטוגנים ותבלינים)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת