77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

לחמניות ביס

15/01/2016

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.  

הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות. בבלוג יש גם מתכון של חלות מהבצק הזה.

המלצה שלי: כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכון.

הכמויות מדוייקות ליצירת בצק רך ונעים.

מצרכים: 

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
  3. 320 גרם מים קרים - בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
  4. 75 גרם חלמונים – חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
  5. 140 גרם ביצים  שלמות – בערך 3 ביצים 
  6. 55 גרם סוכר
  7. 75 גרם שמן קנולה
  8. 20 גרם מלח
  9. אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה 
  10. לזיגוג: הביצים שנשארו לנו, לערבב עם מעט מים

הכנה:

  1. להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתשמים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
  2. להוסיף ביצים, שמן, חלק מכמות המים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
  3. להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
  4. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה - אני משאירה בקערה של המיקסר
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
  6. לאחר ההתפחה השנייה, ללוש מעט על מנת להוציא מהבצק את האוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
  7. לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת ארבעים דקות - לי היה תנור חם, הכנסתי לשם את התבנית.
  8. להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות - לקרר על גבי רשת

לעצב את הלחמניות לצורה שאוהבים ולהניח בתבנית מתאימה

לאחר שיצאו מהתנור שחומות מבחוץ

ורכות מבפנים

אלה לחמניות שאפיתי ביום אחר, בצורת חלות קטנות

 

  בתיאבון ותהנו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת