00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עדשים

מרק עדשים

מרק  עדשים וחלב קוקוס 

 

 

 

 

מצרכים:

100 גר' עדשים ירוקות יבשות,

 1 כפית מחוקה כורכום,

 ג'ינג'ר מגורר,

2 שיני שום,

1 ליטר מרק ירקות (אפשר מאבקת מרק ירקות חמש כוסות),

400 מל' (2 כוסות) חלב קוקוס, 

2 כרשות שטופות היטב וקצוצות, רק חלקים לבנים,

 50 גר' עלי תרד שטופים, (כ-חופן),

2 ליים למון פרוסים דק,

תיבול מלח פילפל שחור לפי הטעם. (אבקת המרק מלוחה, להוסיף  אחרי טעימה לפי הצורך).

הוראות הכנה:

לשים בסיר רחב עדשים, להוסיף כורכום +גינג'ר+שום, 

להוסיף מרק ירקות, לכסות את הסיר ולבשל 15 דקות, עד שהעדשים רכות,

להוסיף חלב קוקוס+ כרשות, להמשיך לבשל בסיר מכוסה עוד 10 דקות, או עד שהכרשות רכות,

 להוסיף עלי תרד ולהרתיח פעם אחת, להוריד מהאש,

להגיש חם במרקיות, עם פרוסת ליים למון

 

 

אוהבים חריף הוסיפו  גרגרי פילפל שחור בזמן הבישול,

לגיוון טעמים:

 כמון, עלי דפנה, 

לריכוך נוסף , להשרות את העדשים מספר שעות במים כדי כיסוי. טרם הבישול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת