00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק אפונה וקישואים בחלב קוקוס

מרק אפונה וקישואים בחלב קוקוס

מרק אפונה וקישואים בחלב קוקוס

 

 

                                  

 

 

 

מצרכים:

2 כוסות אפונה יבשה  ירוקה או צהובה, מבושלת ,

1 כוס קוביות קישואים, מכל סוג שתבחרו יתאים. (עגולים / ארוכים),

1/3 בצל,

 4-5 שיני שום טרי , לפי הטעם,

1 כף זרעי צ'יה ,

4-5 כוסות חלב קוקוס,

חופן פטרוזיליה (עלים) קצוצה,

מלח ים לטעם,

פילפל אדום  חריף, לטעם 

אופן הכנה:

 להשרות את האפונה היבשה בהרבה מים, לפחות 6 שעות / או למשך הלילה,

לבשל עד שרך במידה הרצויה,

להוסיף  קוביות קישואים ובצל, לבשל עד שרך, 

להעביר לבלנדר להוסיף יתר המצרכים, ולרסק  למרקם הרצוי,

להוסיף את עלי  הפטרוזיליה  ושיני שום טרי,

להמשיך לעבד בבלנדר, עד שהמרקם אחיד,

לקשט בפטרוזיליה קצוצה טריה,

Image result for ‫פטרוזיליה קצוצה‬‎Related imageImage result for ‫אפונה יבשה‬‎

טיפ: *את האפונה יש להשרות מספר שעות, בהרבה מים, מה שמקצר מאוד את משך הבישול.  

משך בישול האפונה, הוא פונקציה של טעם אישי,

 יותר או פחות זמן בישול , יתנו לנו  מרקמים שונים. אפונה במרקם אל דנטה, או אפונה רכה מאוד, עד כדי נימוחות.

 

 

 

 

 

הכירו:
גרעיני צ'יה מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו:
פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון
פי 3 יותר ברזל מתרד
פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי
פי 6 יותר סידן מחלב
פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות
יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן
יותר חלבונים מסויה
הכמות המומלצת ליום היא 12 גר'(כשתי כפיות),
זרעי הצ'יה חסרי טעם, ומקבלים את טעם המזונות איתם הם מעורבבים,
הם מפחיתים את התשוקה למתוקים, חסרי גלוטן, שומרים על הנוזלים בקיבה, מסייעים בירידה במשקל, 
משמשים להסמכת מרקים, וכתוספת למזונות אחרים.
​ להכנת צ'יה במרקם ג'לי: להשרות 1/3 כוס זרעי צ'יה ב- 1/3 כוס מים  חמש דקות , לערבב, ולשמור כך במקרר עד שבועיים. 
 
                                                                       המתכון מובא כלשונו במקור
שינויים שלי בכמויות ותוספות,
 הוספתי וגרעתי לפי טעמי והרי הפירוט,
השתמשתי בנוסף לבצל בשתי כרשות קצוצות, רק חלקים לבנים,
כמות אפונה יבשה שלוש כוסות, השריתי משך הלילה
 
 
 
  שמתי 2 קישואי זוקיני + 3 קישואים בהירים
 
 
 
 
2 כפות צ'יה, הוספתי בזמן הבישול 
 
 
Image result for soaked chia seed paste
 
 
 
 
השתמשתי ב- 1 קופסה קרם קוקוס, 1 קופסה מי קוקוס, 
(כי אצלינו חלב זה רק מה שבא מהפרה או הצאן)
 

                                             שמתי 1/2 כפית פילפל אדום חריף  מסוג קאיין, זהירות זה מאוד מאוד חריף, אז להוסיף במתינות,,

הוספתי כפית כמון,

 הוספתי אבקת מרק עוף,    

אחרי טחינת המרק, בסיום שמתי כוס וחצי אפונה עדנה קפואה, + פטרוזיליה טריה,                                      

טעמתי וטעמתי עד שהטעם הניח את דעתי, וטעם לחיכיwink

והתוצאה מרק מעולה טעים וסמיך ומשביע.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת