2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מרק חצילים מהמטבח הפרסי

את המטבח הפרסי אני מאוד אוהבת ,את המאכלים העשירים בתיבול

בדרך כלל המרקים קצת חמצמצים ,בשילוב ירק אם זה חבושים ,חצילים ,

או ירק ירוק ,מרק חצילים הוא בין האהובים מרק קל להכנה עם בשר ,קוביות

תפוח אדמה שמוגש על גבי אורז לבן .

מצרכים :

1/2 קילו בשר לגולש חתוך לקוביות

2 חצילים

3-4 תפוחי אדמה

4 עגבניות

1 בצל

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

1/4 כוס רכז רימונים

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כף אבקת מרק עוף

מעט שמן

אופן ההכנה :

מתחילים עם החצילים מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי ס''מ מניחים

נייר אפייה בתבנית משמנים היטב ,מניחים את החצילים מרססים

בספרי שמן אופים בתנור בחום גבוהה עד שהחצילים מזהיבים ,

הופכים לצד השני ומזהיבים ,מוציאים מהתנור שומרים בצד .

לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לשים בסיר עם השמן לטגן מעט

עד שהבצל מתחיל להזהיב ,להוסיף את קוביות הבשר לטגן עד שהבשר

משנה צבע מכל הכיוונים ,לגרד את העגבניות להוסיף לסיר ,לצקת ליטר מים ,

רסק עגבניות ,ואת התבלינים לבשל על אש גבוה עד לרתיחה להנמיך להבה

לבשל כשעה וחצי ,אחרי שעה וחצי מוסיפים את החצילים ואת תפוח האדמה

החתוך לשמניות ,מוסים את רכז הרימונים מבשלים על להבה נמוכה כשעה ,

טועמים מתקנים תיבול אם צריך ,

מגישים עם אורז לבן .

הפעם בליווי אורז בסמטי .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת