33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

העולם של שרית

הגעתי למתכון המדויק עבורי- מתכון לפיצה דקה משובחת ומעולה

הגעתי למתכון המדויק עבורי- מתכון לפיצה דקה משובחת ...

היי, אני ממש חובבת ג'אנק פוד ואם אפשר להכין אותו בבית בצורה בריאה יותר,אז למה לא?

אז אחרי אינספור מתכונים שניסיתי ווריאציות שונות של בצקים הגעתי לנוסחא הטעימה והמדויקת שממש קולעת לטעמי,אני יודעת שכל אחד מתחבר למשהו אחר..אבל בשבילי פיצה טעימה היא פיצה דקה,שהשוליים שלה קריספיים בכל נגיסה,ובכלל,בעיניי יש חשיבות רבה לגבינה הצהובה,כי אני אוהבת פיצה עם הרבה הרבה גבינה ואין כמו להכין בבית את הפיצה עם התוספות האהובות ועם גבינה צהובה אמיתית! ולא איזה גבינה שהיא חיקוי זול של מוצרלה או יותר גרוע-גבינה צמחית שכל קשר בין המרכיבים התזונתיים שלה לגבינה צהובה מקריים בהחלט.

אני משתמשת במתכון שלפניכם בגבינה המגורדת של מחלבות טרה- נועם שהיחודיות שלה היא שהיא עשויה ללא חומרים משמרים,בעלת טעם מצוין וכשהיא ניתכת בתנור היא לא הופכת לשמנונית כפי שקרה לי עם גבינות אחרות.

 

אז הנה המתכון: (הכמות שיוצאת היא של 2 תבניות)

3/4 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן זית (אם כבר בריאות אז עד הסוף לא?! אבל אפשר גם שמן קנולה)

1 כוס חלב

1 וחצי כוסות מים פושרים.

חצי כפית מלח.

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את הקמח,הסוכר והשמרים,להוסיף את החלב,המים והמלח,ללוש היטב היטב עד עד לקבלת בצק פריך.לתת לבצק לנוח 5 דקות ואז להוסיף את השמן וללוש שוב 2 דקות נוספות,

הבצק יוצא מאוד מאוד רך..זה בסדר...תנו לו לנוח עכשו חצי שעה.

עברה מחצית השעה?יופי,אפשר ללוש שוב ממש בעדינות,אם אתם מרגישים שהבצק דביק מאוד,אפשר לקמח את המשטח וללוש.. זה הזמן לשים ניר אפיה בתבנית או לשמן אותה,עכשו אפשר לפתוח עם המערוך את הבצק לצורה כרצונכם,אפשרי פיצות אישיות,פיצה אחת גדולה,מה שאתם אוהבים...לשים את התוספות שאתם אוהבים,לפזר בנדיבות גבינה צהובה למעלה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.אופים בערך 15 דקות (תלוי בתנור)-חשוב שהשוליים של הבצק ישחימו...בתאבון!

 

 

                                                      

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shirsa5 אלא אם צויין אחרת