55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מרק חרירה

מרק חרירה

בס"ד

מרק קטניות מהמטבח המרוקאי, ארוחה בפני עצמה.

 

 

המצרכים (8-10 מנות):

פרוסות בשר שריר (כמספר הסועדים)

1 בצל גדול קצוץ

1 גבעול כרפס חתוך

2 כוסות גרגירי חומוס - מושרים לילה שלם

2 כוסות עדשים ירוקים

מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי

 1 כף כורכום

מים

חופן אטריות דקות

1/2 כוס קמח

מלח,פלפל שחור

1/2 כף כמון

1/2 1 כוס מים

1 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

- בסיר רחב לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה.

- להוסיף את הבשר,חומוס,עדשים וכרפס ולערבב.

- לתבל במלח,פלפל אנגלי וכורכום ולערבב.

- למלא מים עד חצי מגובה הסיר ולהביא לרתיחה.

- להנמיך ולבשל שעה וחצי (או עד שהחומוס,העדשים והבשר מבושלים) על אש נמוכה.

- להוסיף מים עד שלושת רבעי מגובה הסיר.

- להוסיף את האטריות ולבשל חמש דקות.

- בקערה לערבב קמח,מלח,פלפל שחור,כמון וכוס וחצי מים עד שאין גושים.

- להוסיף את תערובת הקמח למרק ולערבב היטב שלא יהיו גושים.

- לבשל עשר דקות ולהוסיף כוסברה ולהמשיך לבשל חמש דקות ולכבות.

 

*ניתן לסחוט לימון שלם בתוך המרק לקראת סיום הבישול.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת