33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

כרוב ממולא באורז מלא- הדרכה.

11/01/2016

כבר זמן מה שהילדים מבקשים שנכין כרוב ממולא. 

כשאני חושבת ממולאים , המחשבה היא הרבה עבודה, התארגנות, זמן ממושך במטבח ועוד תירוצים. 

אז ביום שישי שעבר העלתי בפני בעלי את הרעיון להכין להכין כרוב ממולא, ואמר אין בעייה. חזרתי בצהרים מהקליניקה והאוכל היה מוכן, עלי כרוב ממולאים לתפארת וטעימים ביותר. אחרי ההתלהבות והתודה שאלתי מה עשית? איך עשית? תמונה צילמת? התשובה היתה לא, שמתי ככה וככה, גילגלתי ובישלתי. 

​אז כיון שאני נוהגת לתעד ולצלם מאכלים שאני מבשלת, אחרת איך תדעו מה ואיך להכין indecision , איך לחדש ולגוון את התפריט הביתי, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין כרוב ממולא באורז מלא ועשבי תיבול. 

ואפילו צילמתי כל שלב ושלב , כדי שהמתכון והעשייה יהיו ברורים. 

נתחיל במרכיבים:

1 כרוב בגודל בינוני

1 בצל

1 כוס אורז מלא עגול

חופן פטרוזיליה

חופן נענע

מלח, פלפל, קנמון , שמן זית, כפית למון, (חשוב בכל שלב לבדוק תיבול כדי שהתבשיל לא יצא תפל.) 

רוטב עגבניות.

11/2 ק"ג עגבניות גדולות ובשלות ניתן להשתמש גם בקופסת שימורי עגבניות

2 כפות שמן זית.

1 בצל קצוץ דק,

2 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות,

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל.

חולטים את העגבניות, מנקים אותם מהקליפה וקוצצים.

מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים, תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.מוסיפים את

השום, את העגבניות, רסק העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה , כשהסיר מכוסה.

הרוטב מסמיך, בודקים טעמים.

נתחיל בהדרכה:

1. ראש כרוב, לנקות עלים ראשונים, לחרוץ את בסיס הכרוב , ולהכניס לתוך סיר עם מים כשכיוון הכרוב כלפי מטה.

לי היה נוח כך לדלות את העלים שהתרככו. 

כשהמים מתחילים להתחמם ולרתוח עלי הכרוב מתרככים ובעזרת סכין ומזלג ניתן לפרק אותם ולהעביר למסננת,

צריך להזהר מבישול יתר, חשוב לעמוד ליד הסיר ולא לעשות מספר דברים במקביל. 

כך להוציא את עלי הכרוב עד שמגיעים לבסיס הכרוב, העלים מתקטנים וקשה לגלגל אותם. 

 2.לטגן בצל בסיר עם 2 כפות שמן זית, להוסיף כוס אורז מלא , שטוף. 

את האורז אנו מבשלים בחצי בישול, כלומר עם 2 כוסות מים, שיהיה מעט קשה. 

לתבל במלח, פלפל , קנמון. עד שהנוזלים מתאדים. 

להעביר לקערה ולהוסיף חופן פטרוזיליה ,עלי נענע קצוצים, וכפית לימון סחוט ולערבב.

3. אוקי, עד כאן הכנו את הרכיבים הבסיסים ומכאן לגלגול ובישול...

לוקחים עלה כרוב, חותכים את הגזע המחבר את שני חלקיו, ונוצר מעין משולש. 

מניחים כף וקצת יותר של אורז המרכזו ומתחילים לגלגל, תחילה את הצדדים כלפי פנים, ואז גלגול קדימה לסגירה. 

נאה ויפה. 

4. בסיר רחב מניחים את רוטב העגבניות, מגלגלים את עלי הכרוב. 

את העלים הקטנים קוצצים ומניחים תחילה בסיר, ואחר כך מסדרים את העלים המגולגלים בצורה נאה ומסודרת כשהפתח כלפי מטה. 

מדליקים את האש, מניחים צלחת מעל עלי הכרוב כדי לצור דחיסה וסגירה של העלים כשהסיר מתחיל לרתוח. 

מכסים במכסה. מבשלים 40-45 דקות . 

וכך המנה נראית אחרי בישול. צילמתי מיד אחרי ...

למעשה האורז ממשיך לתפוח ולהתרכך , והעלים סופגים את הנוזלים של הרטב גם אחרי הבישול, כל עוד הסיר חם. 

אגלה לכם שתהליך הבישול מתחילתו ועד סופו היה כשעה וחצי. 

בסופו של דבר היה מאתגר והכי חשוב טעים. 

ממליצה . 

שבת שלום אתי. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת