00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צ'ורבה שעועית רומני

צ'ורבה  שעועית רומני

 

 

 

צ'ורבה  = מרק

 “Ciorbă de Fasole”

 צ'ורבה שעועית 

רומני, בטח רומני!

 פעם היה זה מרק של עניים, מעט שעועית, מילאה את הסיר ,

 ומילאה כרסם של כל בני המשפחה הרעבה,

היום המנה מוגשת במיטב מסעדות רומניה,

ומי שחי עם רומנים, יודע, שזאת היא אחת ממנות הבית שעברו בירושה,

מאם לבת, לנכדה, לנינה, ועוד תמשיך להסתובב בינינו שנים הרבה,

רק שאלתי בשוק את האיש עם הירק, אם יש לו לאושטיאן,

מיד התחיל לשיר, צ'ורבה צ'ורבה....

למען האמת היקורי לא השגתי...

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים ואופן הכנה:

250 גר' שעועית לבנה יבשה, מושרית לילה במים.

1 בצל אדום גדול קצוץ דק,

3-4 שיני שום מעוכות,

שמן קנולה בסיר גדול, לחמם,

להכניס הבצלים והשום לערבב, ולטגן 10 דקות,  לערבב מדי פעם, שלא ישרף,

1 גזר גדול מגורר ,

1 שורש סלרי מגורר, 

1 שורש פטרוזיליה מגורר,

והירק משניהם קצוץ דק,

​2-3 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות, 

1 פילפל אדום קצוץ דק,

להוסיף לסיר עם השום + הבצל, לבשל כשתי דקות ולערבב מדי פעם,

להוסיף את השעועית הלבנה+ שש כוסות מים רותחים+ אבקת מרק ירקות למרקם עשיר יותר (או אבקת מרק  מציר עוף/בקר),

 לבשל כשעה,

 להוסיף 2 עגבניות גדולות קצוצות,  אם חסרים נוזלים, להוסיף מים רותחים, לערבב ולהמשיך לבשל עוד  7 - 10 דקות נוספות,

לתבל בקורט היקורי (hickory smoked salt בצבע אדום) להעשרת הטעם, פילפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית עשבי תיבול יבשים מעורבים (בזיליקום, אורגנו תימין ורוזמרין), 

להוריד מהאש ולהוסיף עלי לאושטיאן (( מרומנית:leuștean) משיגים במחלקות הירק בסופר, או בבסטת הירק בשוק,  )קוצצים דק.

 

                                                                                                     

        דליל לכם מדי, רוצים משהו אחר?                                                                                   

       לשנות, להסמיך, לגוון?

בבקשה: אחרי יום יומיים, 

הוסיפו רסק עגבניות למרק, ופסטה כמו צדפים קטנים,

 ו/או ספגטי שבורים לחתיכות ארוכות,   הרתיחו ובשלו עד לריכוך,

ותקבלו מרק אחר וטעים, בטעם של עוד.

                                                                              

                                     

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת