00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סלט ירקות שורש

סלט ירקות שורש

סלט ירקות שורש בתנור

 

 

 

מצרכים:

1 כוס  קוביות סלק חי,

גזר גמדי או 4 גזרים חתוכים לרבעים,

בצל חתוך לרבעים,

2 כוסות קוביות תפוחי אדמה,  (או שמיניותׂ),

 4 שיני שום חצויות, (פרוסות),

1/4 כוס גרעיני  חומוס, מבושלים ומסוננים ,(אפשר משימורים),

2 כפות שמן זית,

1 כף עלי תימין, 

פלפל ומלח לטעם,

1/3 כוס יין לבן יבש,

1 כוס עלי סלק

אופן הכנה:

בקערה  לשים  עלי סלק +גזר+בצל+שום+גרגרי חומוס,

לפזר תבלינים שמן זית, מלח פילפל  ותימין, ולערבב היטב,

 לשים בתבנית תנור שטוחה,  לא מכוסה, להכניס לתנור מחומם מראש,

לאפות 30 דקות, ולערבב פעם אחת תוך כדי אפיה,

להוציא ולהוסיף יין לבן, לערבב ולהחזיר לתנור,

 להמשיך לאפות כ- 15 דקות נוספות, או עד שהירקות רכים דיים, והיין נספג בהם,

להוסיף את עלי הסלק, שיתרככו בחום הירקות,  לערבב לתקן תיבול  מלח ופילפל לטעם, 

להגיש. 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת